De goedkoopste auto ter wereld bleek gigantische flop

tata-nano-2018

Met een prijs van om en bij de 2.000 euro was de Tata Nano sinds 2008 de goedkoopste auto op onze wereldbol. Met gigantisch verkoopcijfers als resultaat, zou je denken. Niets blijkt minder waar, want de auto was zo onpopulair dat 'ie binnenkort uit productie gaat en Tata geen plannen heeft een nieuwe versie te bouwen. De auto, hét statussymbool bij uitstek?

Om de sterk stijgende economie van India tegemoet te komen lanceerde Tata in 2008 de Nano. Een auto voor Indiërs die het helemaal gehad hadden met de bromfiets. Met een startprijs van om en bij de 2.000 euro was het ook sinds 2008 dé goedkoopste auto ter wereld. Plaats voor vier, dak boven het hoofd en compacte afmetingen... je zou denken dat de Nano sinds zijn lancering niet aan te slepen is. Dat hadden ze bij Tata ook gehoopt. Alleen vergaten ze één klein detail; de auto blijft voor veel mensen een statussymbool.

De Nano viel door zijn prijs - en teleurstellende crashtestresultaten - al snel in een categorie van beschamende voertuigen. Nog liever met de fiets dan met een Nano, zoiets. 250.000 stuks droomde Tata er jaarlijks van te bouwen, vorige maand bouwen ze amper 1 (!!!) exemplaar. Niet uitzonderlijk, want in juni 2017 ging het eveneens om amper 275 stuks. Waardoor een stille dood aan de orde is.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws