Officieel: Audi steekt TT in een nieuw jasje (2018)

2018-audi-tt-facelift_1

De derde generatie TT steekt twintig jaar na de lancering van de originele in het nieuw. Met een strakgetrokken uiterlijk, rijkelijkere standaarduitrusting en afscheid van de dieselversies. De TTS, die verliest dan weer 4 pk's. Dankjewel WLTP.

Het is al weer twintig jaar geleden dat Audi haar TT lanceerde. Waardoor 2018 het ideale moment is om de derde generatie een - weliswaar - milde facelift te geven. Die maakt gewag van een opgefrist uiterlijk dat vooral met S Line-pakket meer hoofden moet gaan draaien. Binnenin blijft het helder lijnenspel met digitale cockpit behouden. Zoals wel al zeiden, een milde facelift.

2018-audi-tt-facelift

Adieu diesel

De komst van de TT facelift luidt alvast het verdwijnen van de diesel aan. Voortaan prijkt er steeds TFSI op de kont, voorin steeds een 2-liter turbobenzine. Die komt er helemaal onderaan met 197 pk (40 TFSI), groeit door naar 245 pk (45 TFSI) en topt af op 306 pk in de TTS. Die laatste krijgt trouwens een roetfilter aangemeten waardoor hij 4 pk's moet achter laten in de fabriek tegenover zijn voorganger.

2018-audi-tt-facelift

Verder weet Audi nog te zeggen dat de basisversies voortaan beroep mogen doen op een standaard Drive Select-systeem, een licht- en regensensor, verwarmbare buitenspiegels en een multifunctioneel stuurwiel. Aardig van de knapen uit Ingolstadt.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws