SCG 007 is Le Mans-droom van James Glickenhaus

scg-007-render-2018_01

Al jaren probeert de excentrieke Amerikaan James Glickenhaus deel te nemen aan de koningsklasse van Le Mans met eigen merk Scuderia Cameron Glickenhaus. Met deze 007 zou het dan toch moeten gaan gebeuren vanaf 2020, wanneer een nieuwe "hypercar-klasse" present zal tekenen. En jawel, er moeten ook nog 25 straatlegale versies worden gebouwd.

Er zijn al boeken vol geschreven over James Glickenhaus (nee serieus, niet in het minst door het Belgische Waft) maar zijn verhaal is verre van teneinde. De excentrieke Amerikaanse filmmaker probeert al jaren binnen te geraken in het selecte LMP1-clubje van Le Mans. In 2015 werd zijn SCG 003 nog afgekeurd, nu gaat hij het opnieuw proberen met de SCG 007, een auto die mee kan gaan rijden in de nieuwe hypercar-klasse die Le Mans moet gaan redden.

scg-007-render-2018

Veel info geeft Glickenhaus nog niet vrij over zijn Double 0 Seven, wel al de eerste plaatjes die de racer in vol ornaat tonen. Interessant om weten is dat Scuderia Cameron Glickenhaus verplicht is om minstens 25 straatlegale versies te bouwen van deze auto om deel te kunnen nemen. 1 miljoen dollar per auto vraagt Glickenhaus, om zo zijn Le Mans-droom te kunnen bekostigen. Of het 'm lukt? Daarvoor zullen we dus moeten wachten tot 2020, wanneer de nieuwe klasse aan de startlijn staat.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws