Ligier plaagt met 330 pk sterke sportwagen

ligier-330pk-sportwagen-teaser

Denk je aan een Ligier, dan denk je aan een brommobiel die aan een gezapige snelheid over de openbare weg tuft. Alleen kent de Franse constructeurs eigenlijk zijn roots in de racewereld en doet 'ie daar ook nog altijd mee. Om de 50e verjaardag van het merk te vieren plot het bedrijf een straatwagen met 330 pk. Opzij, bomma.

Dit jaar is het vijftig jaar geleden dat Guy Ligier, coureur en rugbyspeler, het merk Ligier uit de grond stampte. Een bedrijf dat tot de dag van vandaag actief is in de racerij maar bij ons vooral bekend is van de trage brommobielen. Dat imago wil het merk nu - een beetje - van zich afschudden met de komst van een straatlegale sportwagen.

Aan boord van het model zonder naam is een 3.7-liter V6 met 330 pk (motorblok van de Nissan 370Z, iemand?) gekoppeld aan een sequentiële zesbak met flippers achte het stuur. Ligier wil de auto homologeren onder FIA's E II SH-regulatie, waardoor deze auto ook mag deelnemen in de racerij. Minimaal 89.000 euro zal Ligier gaan vragen voor haar sportwagen. Al moeten we nu nog even wachten tot het autosalon van Parijs later dit jaar, want daar zal het doek er af mogen. Tot dan moeten we het doen met bovenstaand plaagplaatje.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws