Onfortuinlijk: Hoofddesigner Kevin Rice verlaat Mazda

mazda-kevin-rice

De man mede verantwoordelijk voor de huidige vormgeving van de line-up van Mazda heeft besloten het merk te verlaten. Brit Kevin Rice is één van de bezielers van het gesmaakte Kodo-design van moderne Mazda's en tekende ook nog de lijnen van de op til staande Mazda3.

Kijk, beticht ons van favoritisme maar Mazda is momenteel aan een sterk verhaal bezig. Met eigenzinnige motortechnologieën, meer dan competitieve prijzen en - vooral - een knappe styling. Het was tien jaar geleden heus anders. Eén van de verantwoordelijken van het Mazda van nu verlaat het bedrijf, niemand minder dan Design Director van Mazda Europe, Kevin Rice.

Nu zal je denken; allemaal goed en wel maar wat hebben wij hier aan? Wel, Rice was begin de jaren 2000 nog verantwoordelijk voor het ontwerp van de RX-8, daarna werd 'ie opgepikt door BMW om daar de huidige 3 Reeks en 4 Reeks vorm te gaan geven. In 2013 trok hij terug naar Mazda om het wat in het slop geraakte merk een nieuwe boost te geven. Die boost kwam er in de vorm van het huidige Kodo-design, één van de kindjes van Rice. Zo tekende de man mee aan de Mazda6, huidige MX-5 en nieuwe CX-5. Een belangrijke vogel dus voor Mazda, deze Rice

mazda-kevin-rice

Zijn laatste werk, de nieuwe nog niet onthulde Mazda3 zal meteen ook zijn laatste werk bij het Japanse merk zijn. Een opvolger is nog niet gekend. Al heeft Rice bij vertrek de lat bijna onmenselijk hoog gelegd...

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 5 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
4g63 13:05
afbeelding van 4g63

Da's toeval, al paar dagen CX3 en CX5 aan het googlen, CX3 skycruise ziet er goed uit. Minder lang en praktischer dan sedan nu.

Mathieu 15:26
afbeelding van Mathieu

Kleine koffer, CX3 staat op platform van de Mazda 2 hé.

4g63 17:04
afbeelding van 4g63

Bekijk regelmatig een mogelijke opvolger uit interesse, dit zou er eentje kunnen zijn, trekhaak komt er ook op om grote dingen te vervoeren. Als ooit de moment/noodzaak er is voor iets anders komt één van de twee in aanmerking. Zo'n doorontwikkelde aandrijving zegt me wel iets.

Wim 09:07
afbeelding van Wim

idd, koffer is niet groot, rijdt wel super zo'n CX-3

Jelle dr 11:39
afbeelding van Jelle dr

Waar gaat Rice dan naar toe? Wat is de reden van zijn vertrek? Wat nu met het “Kai-design” de opvolger van Kodo?
Benieuwd voor het verdere verloop, want er is vanalles aan de hand bij Mazda. Sinds de dood van Yamamoto, heb ik het gevoel dat het niet meer hetzelfde is. Maar over de designs gesproken lijkt het me dat veel talent hebben lopen. Je moet maar de studies voor de ND bekijken.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws