Officieel: Hyundai i30 Fastback N is snelle bak (2018)

hyundai i30 fastback n 2018

Een jaartje na de lancering van de fel gelauwerde i30 N Hatchback is Hyundai nu klaar met het N-derivaat van de i30 Fastback. Die neemt het recept van de vijfdeurs over en smeert het over de strakgelijnde sedan. Met maximaal 275 pk onder de kap.

Drie leden telt de N-famillie van Hyundai vanaf vandaag officieel. Zo was er al de i30 N Hatchback in Europa, Amerikanen kregen dan weer de Veloster N. Daar komt nu de i30 Fastback N bij. Hetzelfde receptuur als de twee andere rakkers maar dan in sedanvorm. Dat recept bestaat uit een 2-liter viercilinder met turbobenzine in twee vermogensversies. Zo is er de "brave" i30 Fastback N met 250 paarden en de volbloed-versie met 275 pk's. Beide versies doen het met 353 Nm (378 Nm in overboost) maar de strafste variant mag daar een sperdifferentieel en aangepaste uitlaat aan toe voegen.

Identiek

Eigenlijk een no-brainer dus, die i30 N met Performance Pack. Want hij tilt het niveau van de N naar een hoger plan.

hyundai i30 fastback n 2018

Prestatiecijfers? Identiek aan zijn hatchbackbroertje. Toch als het aankomt op acceleratietijden en de topsnelheid. De top ligt op een Duitse 250 km/u, de versie met 250 pk heeft 6,4 seconden nodig om vanuit stilstand de honderd aan te tikken. Beschik je over 275 pk, dan zie je die drie decimalen verschijnen in 6,1 seconden.

Rode driehoek

Visueel kan je de rappe Hyundai herkennen aan de typische N-kenmerken. Een opengesperde grille met rode streep onderaan en twee einddempers achteraan. Elke N krijgt - om één of andere stijlkeuze - ergens een rode driehoek, in het geval van deze Fastback N is dat het mistlicht achteraan in de bumper. Een subtiele spoiler op de bips maakt het geheel af. Een exemplaar dat van ons gerust een streepje groter/ mocht.

hyundai i30 fastback n 2018

Op het autosalon van Parijs (begin volgende week) beleeft deze i30 N Fastback zijn debuut.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Wim 16:37
afbeelding van Wim

toch wel echt knappe kar

Carlos 06:34
afbeelding van Carlos

Inderdaad. Een zeer mooi model.
Toevallig nog geen nieuws rond de automaat? Er zou een automaat komen voor de N-versies...?

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws