Ford en Volkswagen bevestigen samenwerking

ford-vw-busjes-samenwerking

Ford en Volkswagen gaan samen baby's maken. Tenminste, op de vlakken waarin het niet opbrengt om apart iets te ontwikkelen.

Het is Ford en Volkswagen menens als het over samenwerken gaat. Beide merken hebben in een memorandum van overeenstemming aangegeven dat ze willen gaan onderzoeken hoe ze kunnen gaan samenwerken op het vlak van elektrische voertuigen, autonome auto's en zelfs mobiliteitsdiensten. Daarover zullen ze later meer nieuws brengen. De elektrische modellen die daaruit ontstaan zullen zich in het segment van de kleine bestelwagens bevinden. De pakjesbedelers en broodbrengers kijken er al naar uit.

pick-up together

Dichterbij is de samenwerking rond bedrijfswagens. Vanaf 2022 komen Volkswagen en Ford met een gemeenschappelijke pick-up op de markt, die de huidige Amarok en Ranger zal vervangen. Die pick-up zal door Ford worden ontwikkeld.

Door het delen van de ontwikkelingskosten, halen beide bedrijven er financieel een voordeel uit. Niet alleen voor bovenstaande pick-up, want de volgende generatie bestelbusjes zou ook samen worden ontwikkeld. Vanaf 2023 komt er dan een bestelwagen op de markt die de opvolger van de huidige Transit en Transporter wordt. Straf nieuws, want deze modellen werden tot nu apart ontwikkeld en gebouwd en beide modellen dragen een hele mooie geschiedenis mee. Voor de geschiedenis doen ze het niet, daar worden geen aandeelhouders mee beloond.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws