Porsche neemt 911 GT2 RS terug in productie

porsche 911 gt2 rs

Porsche heeft besloten 4 extra exemplaren van de 911 GT2 RS in elkaar te schroeven. Oorzaak? Een containerschip dat aan de Franse kust kopje onder ging nam 4 exemplaren mee de dieperik in. De klanten daarvan krijgen alsnog hun 911 GT2 RS. Al moet Porsche daarvoor terug de productie op gang trekken.

Onlangs zonk de Grande America aan de Franse kust. Een containerschip met maar liefst 2.000 auto's aan boord. Daarbij regulier gerief, spul zoals Audi RS 4's en RS 5's maar ook 4 exemplaren van de gelimiteerde Porsche 911 GT2 RS. Een zware opdoffer natuurlijk voor de 4 klanten die ongeduldig aan het wachten waren op hun GT2 RS. Maar Porsche heeft die klanten nu laten weten dat ze 4 extra exemplaren zullen bouwen van de heftigste der 911's.

De productie van de huidige generatie 911 GT2 RS kom daardoor op 1.004 exemplaren te liggen. Al is het vrijwel zeker dat de 4 gezonken exemplaren nooit meer het daglicht zullen zien. Porsche blijft trouwens wat cryptisch maar het lijkt er op dat de nieuwe exemplaren gewoonweg het nummerplaatje van de gezonken exemplaren over zullen nemen. Want "1.002 of 1.000", dat werkt bij de Duitsers niet...

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws