Ferrari P80/C is voor 1 gelukkige klant (2019)

ferrari p80/C

Ferrari is klaar met een nieuw model. Nee, niet de F8 Tributo, wel de P80/C. Volgens Ferrari de meest extreme one-off die ze ooit hebben gecreëerd. Jawel, dat las je goed, een klant met diepe broekzakken bestelde weer een unieke Ferrari.

Zijn speciale edities van supercars vaak meer dan genoeg om een hoop vrouwelijk schoon aan te trekken, dan is er nog een overtreffende trap. De echte rijken der aarde kloppen namelijk bij een merk aan voor een one-off. Een auto die zo'n merk speciaal voor de klant bouwt naar de wensen van de klant. Ferrari waagt zich hier graag aan en deze P80/C is het laatste resultaat.

Niet welkom op openbare weg

De auto, met een prijskaartje dat vlot over de 3 miljoen euro gaat is een eerbetoon aan de Dino 206 S en de 330 P3/P4. Twee straffe racewagens van het merk waardoor het je niet zal verbazen: hoewel knijterduur, mag deze P80/C niet de weg op. Als basis neemt 'ie namelijk de 488 GT3 racewagen van het merk.

ferrari p80/C

Met die basis ging Ferrari al in 2015 aan de slag om deze creatie te bouwen. Het resultaat is alvast bruut. Mooi? Ach, ongetwijfeld is deze P80/C op termijn een goede investering. De eigenaar, die blijft anoniem. Waardoor het niet ondenkbaar is dat deze P80/C buiten wat exclusieve verschijningen zijn leven door zal brengen in een verwarmde garage.

ferrari p80/C

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws