Daimler en Geely worden co-ouders smart

smart geely daimler

Daimler, het moederbedrijf van Mercedes en smart lijkt een oplossing te hebben gevonden voor het verlieslatende smart. Het gaat samen in zee met Geely om de afdeling de komende jaren verder te ontwikkelen als elektrisch merk. Smart leeft verder, hoezé!

Smart hing al geruime tijd aan een zijden draadje maar lijkt eindelijk op haar wieltjes te zijn terechtgekomen. Moederbedrijf Daimler zal smart niet begraven, wel gaat het in zee met Geely voor de verdere ontwikkeling van het merk van compacte auto's.

Via een 50:50 joint venture zullen beide bedrijven samen investeren om smart verder uit te rollen als een compleet elektrisch automerk. Ook na 2021, wanneer het contract tussen smart en Renault (Twingo) ten einde loopt. De gehele productie zal daarna verkassen naar China maar Geely en Daimler blijven van een wereldwijde verkoop spreken. Meer nog, ze maken zelfs gewag van nieuwe modellen voor smart vanaf 2022.

Titanensamenwerking

Daimler en Geely die de handen in elkaar slaan, het is maar één van de laatste straffe evoluties die we de laatste jaren hebben gezien. De sector is volop bezig met zichzelf heruit te vinden en deinst niet terug om eigenaardige vriendschappen af te sluiten. Vooral Geely wil zich meer en meer profileren als een sterke speler op wereldschaal.

Zo heeft het Chinese bedrijf ondertussen Volvo, Polestar, Lynk & Co en Lotus in handen... maar is het nu dus ook co-ouder van smart. Meer nog, de CEO van Geely, Li Shufu, is zelfs de grootste individuele aandeelhouder van Mercedes.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
andre123 10:27
afbeelding van andre123

hopelijk goed nieuws ,zowel voor smart als voor renault ,dat zijn twingo eindelijk terug in eigen handen kan nemen.
die achterwielaandrijving en motor achteraan is de grootste miskleun die renault de laatste 20 jaar heeft doorgevoerd.weg ermee

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws