Officieel: Aston Martin Vantage AMR is ode aan de handbak (2019)

aston martin vantage amr handbak

Net zoals alle andere sportieve kinderen van zijn tijd rooit de nieuwe generatie Vantage van Aston Martin het steevast met een automaat. Of toch niet helemaal, want Aston Martin lanceert nu de Vantage AMR, een tot 200 stuks gelimiteerde ode aan de handbak die een nieuwe richting aankondigt.

Aston Martin was in 2016 duidelijk; het had de intentie om de laatste constructeur ter wereld te zijn die een handbak aan de man bracht. Een beetje pijnlijk was het dan ook dat het merk de laatste jaren eigenlijk geen model met handbak leverde. Die fout zet het nu recht met de Vantage AMR, een Vantage met - je raadt het al - manuele versnellingsbak.

Rev-dog-7-speed?

Daarvoor haalt AM niet zo meer oud gerief van het schap, de handbak belooft nu al hypermodern te zijn. Zo heeft die zeven trappen, rev-matching én een "dog-leg"-indeling waarbij de eerste versnelling linksonder staat. Meteen ook een primeur in autoland, zo'n dog-leg met 7 schakelgangen. Of het erg praktisch om te rijden is in het dagelijks verkeer, dat is een andere zaak.

aston martin vantage amr handbak

Gezien de Vantage AMR gebruik maakt van de gekende 4-liter V8 met twee turbo's die de Britten lenen bij Mercedes-AMG zal dat allemaal wel mee vallen. Te meer omdat het blok met 510 pk en 625 Nm koppel genoeg kracht heeft om zelfs uit tweede te vertrekken zonder moeite. Ben je vlot met het schakelwerk, dan kan je daarnaast deze Vantage AMR in 4 seconden naar de honderd sturen. De begrenzer ga je dan weer in bij 310 km/u.

Focus op gewicht

Het toepassen van de handbak laat Aston Martin toe om ook wat op het gewicht van de Vantage te letten. In combinatie met standaard koolstofkeramische remmen wordt er 95 kilogram van het geheel geschaafd, alsjeblieft! 200 stuks zal Aston Martin bouwen van deze Vantage AMR, al stopt het goede nieuws daar niet, want eenmaal de laatste uit de deur zullen de Britten de handbak in de prijslijst van de reguliere Vantage zetten.

aston martin vantage amr handbak

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws