Wat? FCA wil fusioneren met Renault groep

fca-renault-groupe-merger

Fiat en Crysler(FCA) zijn fans van Renault, of toch hun productiefaciliteiten en R&D. De gesprekken zijn al even bezig, maar nukomt FCA officieel met een toenadering naar groupe Renault.

FCA stelt een 50/50 voor. Dat wil dus zeggen dat Renault en FCA elks 50% van de nieuwe fusie zouden krijgen. Ook de raad van bestuur zou mooi in de helft worden gesplitst. Volgens FCA zou de nieuwe groep zo'n 8,7 miljoen auto's per jaar verkopen. Dat zou hen de 3de grootste constructeur ter wereld maken(na VW Groep en Toyota). De fusie zou zo'n 3 a 4 miljard euro kosten, maar gaat uiteraard ook wat moeten opbrengen. FCA zegt dat 30% op R&D en 40% op toeleveranciers kan bespaard worden. Ook het aantal platformen en motorenfamilies zouden gereduceerd worden. Ondanks de mogelijke besparingen zegt FCA dat er geen fabrieken zouden moeten gesloten worden.

Uiteraard zitten we met veel vragen. Wat met de Nissan-Mitsubishi alliantie? Wat die besparingen, fabrieken en platformen? En vooral, wat met die fusie? Een wijs financieel goeroe vertelde me ooit dat gelijke fusies pure marketingpraat is. Er is dus altijd een sterkere partij die de andere partij overneemt. Het is dus nu aan Renault om de volgende stap te zetten. En die zijn er daar blijkbaar al druk mee bezig

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
JL 18:53
afbeelding van JL

Wil Renault echt in zee gaan met een partner die notoir onbetrouwbare producten bouwt?

4g63 17:51
afbeelding van 4g63

t Is vooral chrysler dat graag samenwerkt, in het verleden zeer lang en ook nu nog met mitsu, en nu met Renault.
Dus binnenkort bijv clio met chrysler snuit.
Komt aandrijvingen volgens mij ten goede, chrysler ontwikkeld ook graag aandrijvingen die ze dan gebruiken in een heel scala modellen.
Moet dus goed zijn want anders hebben ze miljoenen garantie gevallen.
Fiat onbetrouwbaar? Zijn mss punten die idd beter kunnen maar dat hebben er tegenwoordig veel, tijd dat bijv volvo niet roestte is weg, onbetrouwbaar zijn ze niet echt.

claudia Kennivé 11:04
afbeelding van claudia Kennivé

Veel succes Renault.
Lees de kleine lettertjes ook maar in het Italiaanse contract!
Kijk maar eens terug in de tijd hoe het GM is vergaan nadat ze samen gegaan zijn met Fiat.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws