Officieel: Daar is de Mercedes-AMG CLA 35 Shooting Brake al (2019)

mercedes amg cla 35 shooting brake 2019

Duitsers, die houden van orde en netheid. Dus als A hatchback, A Berline en CLA een AMG-derivaat krijgen, dan kan CLA Shooting Brake niet achterblijven. De CLA 35 Shooting Brake is geboren!

Eén AMG-uitvoering per model? Dat is al even niet meer de modus operandi bij Mercedes. Het merk met de ster heeft namelijk gekozen om twee AMG-derivaten per automodel in de markt te zetten. In het geval van de A-Klasse en zijn afgeleiden gaat het dan over een volbloed "45" exemplaar en een meer toegankelijke "35"-uitvoering. Op de 45's is het nog even wachten maar de 35-familie is tegenwoordig voltallig.

Familietrekje

Na de A 35 AMG, A Berline 35 AMG en CLA 35 AMG is het nu tijd voor de CLA 35 Shooting Brake AMG. Al heeft Mercedes liever dat je Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC Shooting Brake zegt. Een mond vol natuurlijk. Al moeten we toegeven dat het past op de lange lijnen van de Shooting Brake.

mercedes amg cla 35 shooting brake 2019

Het recept is je ondertussen wel bekend: een 2-liter viercilinder turbobenzine met 306 pk en 400 Nm mag de klappen uitdelen. Daardoor geraakt de CLA SB in 4,9 seconden naar de honderd, terwijl de top piekt op een Duitse 250 km/u. Twee ronde uitlaten achteraan en twee lamellen in de grille geven visueel weg dat het hier over de 35 AMG gaat. De knalgele kleur, die is gelukkig optioneel...

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws