Kia e-Soul kent zijn elektrische prijs

Kia e-soul prijs belgie

Het segment van de compacte elektrische auto is in een sneltempo aan het groeien. Niet enkel dankzij Peugeot, Opel en Volkswagen, ook Kia doet een duit in het zakje met de e-Soul. Die kent nu zijn Belgische prijs.

Kia blijft opvallend bescheiden over haar ecologisch gamma. Niet nodig, want met de Optima PHEV heeft het prijs/kwaliteit een dijk van een plug-in en de Niro is een ware kameleon dankzij de verschillende aandrijflijnen. Je kan de Niro namelijk krijgen als hybride, plug-inhybride én volledig elektrisch model. Je zou haast vergeten dat er ook nog de e-Soul is.

452 kilometer

De nieuwe generatie Soul komt er namelijk enkel met een elektrische aandrijving in onze contreien. Een compacte elektrische hatchback met een accu van desgewenst 39.2 kWh dan wel 64 kWh. Het geeft de e-Soul alvast een range van respectievelijk 276 km dan wel 452 kilometer. Vooral dat laatste cijfer maakt deze e-Soul indrukwekkend.

Kia e-soul prijs belgie

Alleen bleef Kia opvallend schaars over de prijzen die het ging plakken op deze EV. Prijzen die we nu in handen hebben. De basisversie met de accu van 39.2 kWh en een elektromotor van 136 pk moet 37.490 euro gaan kosten. De versie met 64 kWh (204 pk) zal minimaal 41.390 euro gaan kosten. Daarmee prijst de e-Soul zich rechtstreeks in het rijtje van de Nissan Leaf en Volkswagen ID.3. Auto's die een tikkeltje groter zijn.

We zijn dan ook benieuwd hoe succesvol deze e-Soul gaat worden in ons Belgenland. Gezien de weinig ruchtbaarheid dat Kia geeft aan het bestaan ervan vrezen we het ergste.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws