Niet Mercedes, Bentley of Tesla heeft veiligste auto ter wereld, wel Mazda

Mazda CX-30 Euro NCAP

Geen überexclusieve Duitser is officieel de veiligste auto ter wereld, wel de Mazda CX-30. De compacte crossover van het Japanse merk behaalde de hoogste score ooit in de Euro NCAP op vlak van veiligheid voor volwassen passagiers vooraan.

99 op 100, dat is een rapport waar je gerust thuis mee durft komen. Die score behaalde de Mazda CX-30 dan ook op de laatste Euro NCAP-test. Niet op alle onderdelen, wel op vlak van veiligheid voor inzittenden. Nooit eerder werd daar zo hoog gescoord. Niet slecht voor een compacte gezinswagen.

Scoorstreak

Het zal je dan ook niet verbazen dat de CX-30 goed is voor 5 Euro NCAP-sterren. Hoe hij op de andere onderdelen scoorde? 86% voor de bescherming van kinderen, 80% voor de bescherming van zwakke weggebruikers en 77 op 100 voor de aanwezige veiligheidsnufjes.

Even vergelijken om een idee te krijgen hoe veilig deze Japanner is? Goed idee! Laat ons er de ook pas geteste Mercedes GLB bijnemen. Die scoort 92% op vlak van bescherming voor volwassen passagiers (CX-30: 99%), 88% voor de bescherming van kinderen (CX-30: 86%), 78% voor de bescherming van zwakke weggebruikers (CX-30: 80%) en 74% op vlak van veiligheidssystemen (CX-30: 77%).

Zoals een tank

Het toont alvast aan dat duurder daarom niet veiliger is. Bij de Euro NCAP zijn ze dan ook zwaar onder de indruk. Omdat Mazda met deze CX-30 bewijst dat ook een betaalbare gezinswagen - De CX-30 start aan 25.890 euro - hoge veiligheidsnormen voor kan schotelen.

Mazda CX-30 Euro NCAP

Meer nog, volgens de NCAP zijn er weinig plaatsen veiliger tijdens een ongeluk dan voorin deze CX-30. Mogelijks is een tank nog net iets veiliger... maar dat wil Euro NCAP niet gezegd hebben.

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Jos D. 17:29
afbeelding van Jos D.

Sympathiek merk. Sinds ze onder het juk van Ford uit zijn, gaat het daar enkel maar beter. Maar voor hoe lang nog ? Ik wens ze alvast veel succes toe met hun eigenzinnige aanpak.

fred van eck 16:40
afbeelding van fred van eck

Mazda lover vanaf het eerste uur.. Rijd BMW maar kijk altijd om als ik er een zie.. Zelf nog bedacht dat die prachtige rode kleur Mazda rood is...

Jos D. 08:29
afbeelding van Jos D.

Waarom rij je dan in een BMW ? Verplichte leasewagen ?

Berre 12:00
afbeelding van Berre

Mijn volgende wagen <3

Uw reactie