Officieel: Mercedes GLA (2019) is klaar voor BMW X2

MERCEDES-BENZ GLA 2019 (OFFICIEEL)

Mercedes heeft via een grote online presentatie de schijnwerpers gericht op de tweede generatie GLA. De verschillen met de voorgaande generatie zijn er even veel als de gelijkenissen met de GLB. Je weet wel, die verhoogde B-Klasse.

Het zorgt er dan ook voor dat behalve de details er weinig wereldschokkends vanonder het doek komt. Al krimpt de GLA wel met anderhalve centimeter tegenover zijn voorganger, de beenruimte achterin groeide met 11,6 centimeter. Hij wordt overigens ook 10 centimeter hoger dan de eerste GLA.

Ook binnenin is er weinig verrassends aan de GLA. Hij krijgt een dashboard waarop de schermen een prominente plek innemen. Het Hey Mercedes-infotainment systeem waarmee we ons verleden jaar nog amuseerden in de A-Klasse vindt nu ook zijn weg naar de GLA.

motorenpalet

Hadden we het over de A-Klasse? Diens motoren vind je ook terug in de GLA. Zo is er de GLA 200 met een 1.3 benzinemotor met 163 pk uit de Renault-schappen. Ook de 1.5 diesel in de GLA 180d komt uit diezelfde rekken. Verder heb je nog de 2.0 benzine met turbo en op termijn zullen daar nog wel andere motoren uit het schap van de A-Klasse bijkomen. Voorlopig spreekt Mercedes enkel over de DCT-versnellingsbak, de liefhebber van de handbak komt pas later aan zijn trekken.

MERCEDES-BENZ GLA 2019 (OFFICIEEL)

Waar ze wel al mee uitpakken bij Mercedes is de Mercedes-AMG GLA 35 4Matic. De crossoverversie van de A-Klasse AMG zeg maar. Hij krijgt de bovenstaande 2.0 turbo en heeft daarmee evenzeer 306 pk en 400 Nm, net zoals zijn GLB-, CLA- en A-broers. Schakelen gebeurt daarbij met de Speedshift DCT-versnellingsbak met AMG-stempel. De strafste GLA doet daarmee een 0-100'je in slechts 5,1 seconden, de topsnelheid ligt op 250 km/u.

MERCEDES-BENZ GLA 2019 (OFFICIEEL)

De nieuwe GLA kan je vanaf het voorjaar van 2020 bij de dealers vinden. Tegen dan zijn ook de prijzen en motoren in het aanbod bekend.

MERCEDES-BENZ GLA 2019 (OFFICIEEL)
Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws