Daar is de nieuwe Honda Jazz (2020)

honda jazz 2020 official

Terwijl alle ogen bij ons nog gericht zijn op de Honda E, stelt Honda alweer een nieuw model voor. De Jazz is zopas compleet vernieuwd, geen doorgedreven facelift zoals vorige keer dus.

Honda ging niet over één nacht ijs bij het ontwerpen van de nieuwe Jazz. De wagen moet immers een voortrekker worden in het doel van Honda om tegen 2022 van alle wagens een elektrische versie te hebben. Voorlopig krijgt hij standaard hybride techniek met twee motoren mee, al wijdt Honda niet uit over de specificaties daarvan.

alledaagse schoonheid

Waar ze wel veel aandacht aan besteden, is het nieuwe exterieur. Dat is volgens de Yoo no bi-filosofie ontwikkeld, een idee waarbij de schoonheid in alledaagse dingen wordt herkend. Het ontwerp benadrukt volgens Honda de sterke punten van de Jazz qua bruikbaarheid en comfort.

honda jazz 2020 official

Honda tekende de A-stijlen ultradun en via innovatieve en nooit eerder gebruikte technologieën zouden die de impact van een botsing wegleiden naar een achterstijl.

helemaal digitaal

Binnenin valt het digitale dashboard op, met een HMI 9 inch touchscreen en een 7 inch groot instrumentenpaneel. Verder hebben de voorste zetels ook een lichaamsstabliserend zitframe, om meer comfort en meer lendensteun te genereren. Het tweespaaks stuurwiel zou dan weer de ruimtelijkheid van het interieur benadrukken. Niet veranderd is de handige wegklapbaarheid van de achterste zitbank, waardoor een vlakke laadvloer ontstaat.

honda jazz 2020 official

crosstar crossover

Nieuw in het Jazz-gamma is de Jazz Crosstar, die wat hoger op zijn pootjes staat en zwarte accenten krijgt. Volgens Honda voegt dat robuustheid van een SUV toe aan het ontwerp.

honda jazz 2020 official

De nieuwe Jazz staat vanaf komende zomer bij de dealers, prijzen zullen tegen dan ook bekend worden gemaakt.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Ronald 18:04
afbeelding van Ronald

Ik heb op Autoweek. nl de prijzen voor Nederland gezien en het is echt veel te duur geworden , voor België bv zal het iets minder zijn ,
maar voor mij eindigt het met mijn huidige Jazz . Het wordt echt zover ...

james lord 17:24
afbeelding van james lord

heb toch mijn getuned 1.3 élégance jazz (bj 2016) ingeruild na grondige testrit met de nieuwe jazz hybride executive , met een koppel van 253 Nm en 9.2 sec. naar 100Km/h kan je rekenen op een sportief wagentje wat er veel zeggen dat het een 60 plusser wagen is, je moet er wel eens met gereden hebben om de intelligentie van de wagen te kennen .

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws