Honda maakt Civic Type R discreter en expressiever (2020)

Honda Civic Type R Limited Edition Sport Line 2020

Honda introduceert twee nieuwe versies van zijn radicale Civic Type R. De Sport Line en Limited Edition brengen het totale aantal Civic Type R-modellen op drie.

De Honda Civic Type R is al jaren een radicale rijmachine. De Limited Edition maakt deze Japanner nu nog radicaler. Hij krijgt gesmede 20-duimsvelgen met Michelin Cup 2-velgen, gewijzigde dempers en een aangepaste stuurinrichting. Herkennen doe je hem aan zijn opvallend gele kleur in combinatie met zwarte accenten op het dak, de spiegels en luchtinlaat.

Honda Civic Type R Limited Edition Sport Line 2020

Binnenin zien we de typische rode sportzetels en een rood stuur in alcantara. Een genummerd plaatje geeft aan met welk van de 100 exemplaren voor de Europese markt je rondrijdt. Want inderdaad: deze Type R Limited Edition is effectief een beperkte reeks. Infotainment en airco worden achterwege gelaten, net als geluidsisolatie, waardoor er 47 kilogram wordt bespaard.

Honda Civic Type R Limited Edition Sport Line 2020

Voor wie het allemaal minder extreem mag zijn, is er de Sport Line. Die doet het rustiger qua spoilergeweld en krijgt onderaan het koetswerk een nieuwe accentkleur. Honda voorziet donkere 19-duimsvelger met iets zachter Michelin Pilot Sport 4S-rubber en installeert extra geluidsisolatie. Geen flashy rood in het interieur, maar zwart met rode stiksels.

Honda Civic Type R Limited Edition Sport Line 2020

Honda maakt trouwens van de gelegenheid gebruik om zijn gewone Type R een update te geven. We zien onder meer een nieuwe voorbumper, nieuwe led-koplampen, een grotere luchtinlaat en tweaks aan de aerodynamica. Ook de ophanging en de remmen werden bijgeschroefd. Een nieuwe datalogger houdt je prestaties op het circuit bij.

Auteur: Auteur: Wim Bervoets
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws