Mitsubishi "bevriest” lancering van nieuwe Europese modellen

Mitsubishi Europa

Mitsubishi drukt de pauzeknop in voor de lancering van nieuwe modellen in Europa. De Japanse constructeur wil zich eerst op belangrijkere markten concentreren. De verkoop van de bestaande modellen blijft wel nog gewoon doorgaan.

De Japanse constructeur Mitsubishi “bevriest” de introductie van nieuwe modellen op de Europese markt. Dat laat het merk vandaag in een korte mededeling weten. Concreet gaat het onder meer om de facelift en plug-inhybridevariant van de Eclipse Cross en de nieuwe Outlander PHEV. Mitsubishi wil zich de komende drie jaar liever richten op de Aziatische markt, met Afrika, Oceanië en Zuid-Amerika in het kielzog.

De coronacrisis is niet de enige reden voor die beslissing, zo klinkt het bij de Japanners. De steeds strengere uitstootnormen op het Oude Continent vragen een flinke hap uit het investeringsbudget. Tel daarbij een evoluerende wisselkoers en een verlieslatend 2019 en het klinkt aannemelijker dat Mitsubishi zijn yens liever in zijn kernmarkt investeert.

Klanten mogen gerust zijn

Voor de bestaande modellen verandert er niets: die verkoop gaat gewoon door. Klanten kunnen dus nog steeds bij Mitsubishi terecht voor een nieuwe auto, of voor garantie, onderhoud of wisselstukken. Dat bevestigt ook Ann Wittemans, woordvoerder van Beherman Motors, dat de invoer van Mitsubishi in België voor zijn rekening neemt.

Of de beslissing van Mitsubishi kadert in de grotere strategie van de alliantie met Renault en Nissan en dus op langere termijn gevolgen heeft, is nog niet duidelijk. “Daarvoor is het ook nog te vroeg”, zegt Wittemans. “Wij hebben kennis genomen van de beslissing en wachten nu op meer informatie.” Volgens die strategie zou elke alliantiepartner een grotere regio voor zijn rekening nemen en daar als voortrekker fungeren. Voor Europa zou dat Renault zijn.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
4g63' 21:18
afbeelding van 4g63'

Terug een beperkt aanbod voor een nog beperkter publiek.
Toen de gt86 uitkwam kon men hier de mooie eclipse ertegenover zetten, net zoals bestelwagens elektr of op benzine. Grotere merken hebben nu ook kleine elektr wagens, men kan de i miev terug aanbieden, deze polijsten ze in thuisland al 15j. De lancer en de X pander kunnen hier perfect rondrijden. Vind hun X pander een mooie monovolume wagen.
In plaats daarvan komt de eigenwijze (?) marketing op de 1e plaats, als je kijkt wat het ooit kleine kia en huyndai gedaan hebben qua aanbod en waar ze nu staan is t mss raadzaam om hun beste vriendjes te volgen. De wagens zijn er maar als niemand ze hier kan kopen tenzij je ze moet invoeren?
Maar da's eigen mening uiteraard.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws