Opel Combo-e Life gaat elektrisch (2021)

Bij Stellantis hebben ze een goed elektromotortje waar ze graag willen mee spelen. Vandaag pasten ze het in de Opel Combo, waardoor de Combo-e Life geboren is.

Die 'Life' staat natuurlijk voor de personenwagenversie van de Combo-bestelwagen. De e-toevoeging laat iedereen weten dat je hem gewoon met de kabel oplaadt en dat je geen benzine meer hoeft te tanken. De Combo-e Life is de zoveelste toevoeging aan het elektrische aanbod van Opel, dat ons recent nog de Mokka-e voorschotelde. Bij de bedrijfswagens is hij echter de tweede in rij, na de Opel Vivaro-e. Later volgt nog de grotere Movano-e.

Net als de andere elektrische kleine Opels krijgt ook de Combo-e Life een 136 pk en 260 Nm sterke elektromotor onder de kap, die je in 11,2 seconden van 0 naar 100 km/u brengt en elektronisch begrensd werd op 130 km/u. De actieradius bedraagt 280 km. Is de accu leeg, dan kan je aan de snellader in een halfuurtje tot 80 procent bijladen. De 3-fasen 11 kW lader wordt standaard meegeleverd.

Opel biedt ook de Combo-e Life aan in twee lengtematen; de 4,4 meter lange versie en de 4,75 meter lange variant. Die laatste kan je krijgen met vijf of zeven zitplaatsen, ook in de elektrische versie. Het maximale trekgewicht bij de elektrische Combo-e Life is vastgesteld op 750 kilogram. Optioneel is ook de IntelliGrip tractiecontrole te verkrijgen op deze elektrische busjes.

Nu is het afwachten tot het moment waarop ook Peugeot, Citroën en Toyota de elektrische versies van hun kleine personenbusjes voorstellen. Opel zegt alvast dat ze de wagen vanaf het najaar van 2021 zullen beginnen leveren. De prijs zal naderhand bekend gemaakt worden.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws