Nieuw Renault-logo voor nieuwe stijl

Er waait een frisse wind doorheen de merklogo's. Want na onder andere Volkswagen, BMW, Kia, Opel en Peugeot heeft ook Renault een nieuw logo en ook Dacia zou haar logo vernieuwen.

Het nieuwe Renault-logo kon je eigenlijk al op het Renault 5 Prototype dat Renault eerder dit jaar voorstelde. Daarbij is de volle ruit vervangen door twee in elkaar over lopende LED-lijnen. Het maakt dan ook deel uit van het "Renaultolution"-plan dat het Franse merk voorstelde en dat ervoor moet zorgen dat het opnieuw positieve cijfers en gedachten opwekt.

Vanaf 2022 zullen we het eerste productiemodel van Renault met het nieuwe logo te zien krijgen. Dat wordt naar alle waarschijnlijkheid de commerciële versie van de Renault Megane eVision. Tot dan moet je het nog doen met een digitale versie ervan. Tegen 2024 moeten alle Renault-modellen voorzien zijn van het nieuwe logo.

Sinds 1900 onderging het Renault-logo al tal van wijzigingen. De laatste wijziging kwam er in 2015, waarbij een update gedaan werd aan het nieuwe logo uit 1992.

Dacia, het budget-merk van Renault zal overigens ook voorzien worden van een nieuw logo. Dat logo was al te zien op de Bigster Concept.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws