Officieel: MG Marvel R Electric komt EV-landschap op z'n kop zetten (2021)

MG Marvel R Electric belgie info nederland

Met de ZS EV kwam MG met een duidelijk doel terug naar Europa: betaalbare EV's aanbieden die kwalitatief niet onder moeten doen voor de grote jongens. ZS EV krijgt vandaag gezelschap van stationwagen MG5 en deze Marvel R Electric, een SUV die VW ID.4 en co in hun onderbroek moet gaan zetten.

Begin vorig jaar - vlak voor corona de wereld in haar greep nam - lanceerde MG na een hiaat van bijna twee decennia de ZS EV in Europa, een compacte elektrische crossover die internationaal lof weet te sprokkelen. Op onze redactie kunnen we de knaap bekoren en recent werd hij nog gezinswagen van het jaar bij VAB. Met één model in de range kan je maar zo veel doen natuurlijk. Waardoor het merk besloten heeft twee nieuwe modellen naar onze contreien te halen. Enerzijds de MG5, een elektrische stationwagen (MEER INFO), anderzijds deze Marvel R Electric.

Eigen gezicht

Net zoals de ZS EV gaat deze SUV geen prijzen winnen op naamvlak, wel hoopt hij dat te doen op het vlak van totaalpakket. Want was de ZS EV nog een compacte B-crossover met een klassiek design, dan is deze Marvel R Electric MG's nieuwste paradepaardje voor het C-segment. Nieuw platform, nieuw design, drie motoren, een indrukwekkende range en een betaalbaar prijskaartje. Het design laat zich alvast inspireren op de nieuwe vormtaal van het merk. Dat "Evolution Design" moet er alvast voor zorgen dat je MG niet meer kan betichten van designtrekjes van andere automerken over te nemen. Het moet gezegd, de Marvel R Electric krijgt erdoor zijn eigen gezicht.

MG Marvel R Electric belgie info nederland

Hetzelfde kan je zeggen van het interieur waar een 19.4-duims verticaal aanraakscherm centraal staat. Met een wielbasis van 2.800 mm en een totale lengte van 4.674 mm is deze Marvel R trouwens een stukje groter dan een Volkswagen Tiguan, Nissan Qashqai of - we zeggen maar iets - Volkswagen ID.4. Met zijn koffer van 578 liter (max 1.456 liter) doet hij het ook opvallend goed. Om maar te zeggen dat je hoogstwaarschijnlijk geen ruimte te kort zal komen in deze MG.

Drie motoren!

Onderhuids teert deze Marvel R op een indrukwekkende aandrijflijn. Het gaat dan over een elektromotor op de vooras en twee op de achteras. Goed voor een systeemvermogen van 288 pk en 665 Nm koppel. Het laat deze SUV alvast in amper 4.9 seconden naar de honderd vliegen. Om je een idee te geven: dat is 2 seconden sneller dan een Audi e-tron en op het niveau van een Tesla Model Y. Jep. Niet slecht voor een MG.

MG Marvel R Electric belgie info nederland

Over de accu blijft MG nog even geheimzinnig (momenteel wordt de auto nog gehomologeerd in Europa). Wel stelt het merk voorop dat meer dan 400 kilometer in de WLTP-cyclus de norm moet worden. AC-opladen kan driefasig aan maximaal 11 kW, DC opladen kan ook voor snelladen. Al is het maximale vermogen daarvan nog niet gekend. Wel geeft MG mee dat de Marvel R beschikt over een interne hittepomp voor optimale oplaadsnelheden bij koude temperaturen. Tenslotte kan deze Marvel R net zoals broertje MG5 zijn accu gebruiken voor het opladen van externe toestellen. Dat vehicle-to-load-systeem (V2L) stelt deze SUV in staat om zelfs andere EV's op te laden aan maximaal 2.5 kW!

Vanaf mei (2021) zal MG deze Marvel R gaan commercialiseren in Europa. Vanaf dan krijgen we ook de prijzen voor deze elektrische SUV mee. Springt die prijs duchtig onder die van de Skoda Enyaq, Volkswagen ID.4 en Nissan Ariya, dan kan deze Marvel R wel eens een leasingtopper worden.

VOORLOPIGE SPECIFICATIES:
• Tri-motor systeemvermogen 212 kW / 665 Nm
• Vierwielaandrijving (drie motoren)
• Autonomie ~400 km (WLTP)
• 1,8 s (acceleratie 0-50km/u)
• 4,9 s (acceleratie 0-100 km/u)
• 200 km/u (topsnelheid)
• 11kW AC lader (driefasig om sneller te laden)
• DC snellaadfunctie tot 80% batterijcapaciteit in 30 min
• Sleepvermogen 750kg
• iSmart (Intelligent Cockpit)
• MG Pilot - rijhulpsystemen
• Klimaatregeling met warmtepomp
• V2L stroomvoorziening voor externe toepassingen
• i-Booster voor kortere remafstand

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Bert T 20:04
afbeelding van Bert T

"Dat vehicle-to-load-systeem (V2L) stelt deze SUV in staat om zelfs andere EV's op te laden aan maximaal 2.5 kWh"
kW, niet kWh. *Unit police*

Yvesw 11:27
afbeelding van Yvesw

Enfin, 2.5 KW per uur dan ;-)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws