Hyundai Staria is futuristisch busje voor elf (2021)

Hyundai Staria Europa 2021

Hoe sexy kan je een minibusje maken? Wel, Hyundai wil die vraag beantwoorden met de nieuwe Staria. Een busje voor 11 personen met een ruimteschipstyling. Daar sta je dan met je Opel Zafira Life...

Op onze markt biedt Hyundai sinds het verdwijnen van de H1 geen minibusje meer aan. Op thuismarkt Zuid-Korea is er wel nog plaats voor zo'n personenbusje. De Staria is het nieuwste kind van Hyundai en valt ook in Europa op door zijn uitgesproken styling. De term "ruimteschip" dekt misschien nog wel het best de lading. Want deze Staria ziet er verrekt futuristisch uit voor een personenbusje. Al zeker als je gaat vergelijken met de bij ons beschikbare Renault Trafic, Opel Zafire Life en Volkswagen Multivan.

Plaats voor 11

De voorkant is dan ook dé showstopper van deze Staria. Met dank aan de vloeiende lijnen, doorlopende LED-lichtstrook en gepixelde lampen. Zeker in het zwart met bronzen accenten is dit een opvallende verschijning. Des te verder je echter naar achteren gaat, des te braver de styling wordt. Dat heeft er natuurlijk mee te maken dat een personenbusje in de eerste plaats vooral veel ruimte moet bieden. Waardoor er weinig plaats is voor designfoefjes.

Hyundai Staria Europa 2021

Binnenin de Staria is er plaats voor elf, negen, zeven of twee personen (bestelwagenversie) afhankelijk van de configuratie. Inzittenden mogen zich ongeacht het aantal plaatsen draperen in comfortabele stoelen die in sommige opstellingen kunnen draaien en beschikken over een uitklapbare voetbank. Voorin installeert Hyundai een 10.25-duims infotainmentscherm en een digitale instrumentencluster.

Update 04/2021: De Starua komt ook naar Europa, aangedreven door de 2.2 diesel met 177 pk en 431 Nm. Hij komt in de versie met zeven of negen zitplaatsen, of als Van.

Hyundai Staria Europa 2021

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
JL 19:05
afbeelding van JL

Zo'n futuristisch busje en dan een klassieke dikke diesel erin. Beetje tegenstrijdig, lijkt me.

Jurgen 15:36
afbeelding van Jurgen

8,2iter voor de diesel aan verbruik, gaat potten breken, gans stellantis enkel nog ev waar je hoop en al 180km met ver komt. lichte vracht inschrijven, geen biv

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws