Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé opgefrist voor de zomer (2021)

Mercedes-AMG GT 4-door facelift 2021

De auto met de meest twijfelachtige naam sinds de Renault Wind heeft met de zomer in aantocht een bijpuntsessie gevolgd. Daarvan komt de Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé terug met een aangepaste ophanging en nieuwe exterieur- en interieurdelen. Mercedes spreekt alvast van een "Lifestyle Update".

Een update waarbij ze de nieuwigheden zijn vergeten, zo zouden kwatongen deze opfriskuur van de GT 4-Door Coupé kunnen omschrijven. Al mag je niet vergeten dat het merk met de ster vorig jaar al een opfriskuur voor de vierdeurssedan uitrolde. Waardoor er dit jaar kleine tweaks plaats vinden. Wat de nieuwigheden zijn voor "modeljaar 2021"?

Fake "grilling"

Laten we alvast beginnen met de voorzijde van de - nog één keer voluit - Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé. Daar kan je voortaan de versies met zescilinder er uit laten zien als de versies met achtcilinder. Een soort van fake-AMG-badging af-fabriek dus! Mercedes kent duidelijk haar cliënteel. Verder tekenen drie nieuwe lakkleuren present. Het gaat dan over spectral blue metallic, spectral blue magno en cashmere white magno. Die laatste twee kleuren zijn mat en brengen het totaal aantal matte lakkleuren naar vijf. Zoeken we nog naar nieuwigheden, dan merken we het AMG Night Package II op waarbij de donkere accenten tegenwoordig zijn uitgevoerd in zwart chroom.

Mercedes-AMG GT 4-door facelift 2021

Aan de binnenzijde is het stuurwiel de grote weggever. Voortaan krijg je een stuur met dubbele horizontale spaken en - hou je vast - ronde knopjes voor de rij-instellingen. Voordien kreeg je aan de linkerkant van het stuur een soort van raar gezwel om het uitlaatgeluid en scherpte van de automaat aan te passen. Nieuwe kleurtjes voor het leder maken het plaatje af.

Control +

Onder de carrosserie kondigt Mercedes haar AMG RIDE CONTROL+ aan voor de sedan. Dat systeem met een multi-kamer luchtvering en twee druk regelende kleppen per hoek zorgt voor een bredere spreidstand tussen comfort en sport. Anders gezegd: desgewenst kan de 4-Door nog een stukje comfortabeler richting circuit om daarna op het circuit nog wat strakker voor de dag te komen.

Mercedes-AMG GT 4-door facelift 2021

Motorisch rolt Mercedes geen updates uit haar hoed. Waardoor je kan blijven kiezen uit de 43, 53 en 63. Die laatste doet het met een 4-liter V8 van 585 pk, de andere versie gebruiken een zes-in-lijn milde hybride met respectievelijk 367 dan wel 435 pk. Volgens bronnen zou er ook nog een plug-in-versie op de planning staan. Die "73" zou over monsterlijk veel pk's en koppel moeten gaan beschikken. Al is er nog geen officiële informatie beschikbaar.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws