Officieel: Suzuki S-Cross wordt volwassen SUV (2021)

Suzuki S-Cross voor- en achterzijde

Suzuki stelt zijn nieuwe SUV aan de wereld voor: de S-Cross. Die laat het verhoogde hatchback-koetswerk van zijn voorganger achterwege en kiest resoluut voor een robuuste look, in combinatie met een mild hybrid-aandrijflijn.

Het Suzuki-gamma is een SUV rijker. De S-Cross mag dan geen nieuwe naam zijn, maar je hoeft de oude en de nieuwe maar met elkaar te vergelijken om te besluiten dat de eerste eerder de crossover- en de tweede eerder de SUV-kaart speelt.

Elektro-hulp

De nieuwe S-Cross gaat namelijk wat meer de Vitara-kant uit qua design met een duidelijk hoekiger vormgegeven koetswerk. Vooral voor het frontje kiest Suzuki een volledig andere uitstraling dan die ietwat treurige neus van zijn voorganger vertoonde. Robuuste, eenvoudige kenmerken staan hier centraal, zoals het grote grille, de zwart afgewerkte bumpers en de blokkige LED-koplampen.

Suzuki S-Cross 2021

Onderhuids vinden we dan weer minder verassingen: Suzuki houdt vast aan zijn bewezen 1.4-liter BoosterJet-viercilinder. Dat benzineblokje lag al in de vorige S-Cross en brengt ook de Vitara en zelfs de plezierige Swift Sport in beweging. Net zoals zijn broertjes en zusjes krijgt de S-Cross een lichte vorm van hybridisering, met een 48V-starter-generator die zo’n 14 elektrische pk’s kan voorzien. Dat brengt het totaalplaatje voor de SUV op 129 pk en 235 Nm koppel. Die worden standaard naar de voorwielen of tegen een meerprijs naar alle vier de wielen gestuurd.

Moderne connectiviteit

Ook het interieur van de S-Cross is volledig nieuw en biedt 430 liter koffervolume, uit te breiden naar 1.230 liter met de achterbank omlaag. Vanaf de basisversie wordt de SUV voorzien van een infotainmentscherm van 7 inch groot met toegang tot Apple CarPlay en Android Auto. Het duurste uitrustingsniveau brengt een scherm van 9 inch met zich mee, waarop je dan ook een 360°-zicht rondom de auto krijgt bij het inparkeren dankzij vier camera’s. Bovendien zijn naargelang de gekozen versie ook een rijstrookassistent, adaptieve cruise control en verkeersbordherkenning van de partij.

Suzuki S-Cross 2021 interieur

De nieuwe S-Cross zou al in de loop van volgende maand al bij de dealers moeten aankomen. De prijzen zijn nog niet bekend maar volgen dus naar alle waarschijnlijkheid binnenkort.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie