Polestar krijgt webbrowser Vivaldi in infotainmentscherm (2021)

Polestar 2 Android Automotive OS Vivaldi Browser 2021

Polestar-bezitters kunnen hun smartphone binnenkort al helemaal thuislaten, want hun auto krijgt een zoekmachine in het Android Automotive-systeem. Daarvoor heeft de constructeur een overeenkomst gesloten met webbrowser Vivaldi.

Geloof het of niet, maar uit de lijst van gekke dingen die het infotainmentsysteem van je auto tegenwoordig kan, ontbreekt “iets opzoeken op het internet” waarschijnlijk nog. Enkel Tesla’s beschikken al over een webbrowser, maar die zou ook niet zonder zijn minpunten zijn. Daar willen ze bij Polestar een einde aan maken, want ze integreren deze week een zoekmachine in hun systeem die naar eigen zeggen even eenvoudig moet werken als de browser op je smartphone.

En andere merken?

De webbrowser in kwestie luistert naar de naam “Vivaldi” en is al enkele jaren beschikbaar op je pc en je smartphone. Nu komt er dus een Vivaldi-app die kan geïnstalleerd worden op het Android Automotive-systeem waar het infotainment van de Polestar 2 op draait. De applicatie werd ontwikkeld door de Noorse afdeling van Vivaldi — kwestie van in de Scandi-sfeer te blijven — en werkt net als op je andere apparaten met tabbladen, heeft een full-screenmodus en kan content van populaire streamingsites afspelen.

Voorlopig zal de Vivaldi-browser uitsluitend op Polestar-wagens werken, zelfs al zijn er tegenwoordig nog andere merken die uitpakken met infotainmentsystemen op Android Automotive. Zo vermoeden we dat zustermerk Volvo ook wel snel toegang tot de app zal vragen, en kunnen binnenkort ook eigenaars van de nieuwe Renault Mégane E-Tech dromen van een rijdende zoekmachine. Ook het scherm van die auto zal namelijk op het Android-systeem draaien.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws