Officieel: Fiat Tipo Hybrid is Italiaans alternatief voor Toyota Corolla (2022)

Fiat Tipo Hybrid belgie info

Ben je op zoek naar waar voor je geld in het C-segment? Dan kan je eigenlijk niet rond de Fiat Tipo. De Italianen lanceren met de nieuwe Hybrid-uitvoering nu ook een versie die zuinig weet om te gaan met benzine.

Groot hybridenieuws bij Fiat vandaag. Want in één slag lanceert het de 500X Hybrid en Tipo Hybrid. Twee auto's die particuliere klanten moeten overtuigen met hun zuinige aandrijflijn. Geen dag te vroeg als je tegenwoordig de prijzen aan de pomp ziet.

Sub 5 liter

Net zoals broertje 500X gebruikt de Tipo Hybrid een aandrijflijn die we ook al kennen vanuit de Jeep Renegade 4Xe en Compass 4Xe. Het gaat dan over een 1.5-liter viercilinder benzine van 130 pk en 240 Nm die hulp krijgt van een elektromotor van 20 pk en 55 Nm koppel. Een 7-trapsautomaat met dubbele koppeling is standaard, de sprint naar de honderd 8.8 seconden meer dan acceptabel. De hamvraag is natuurlijk wat deze hybrideaandrijving doet met het verbruik van deze Tipo! Fiat geeft alvast een normverbruik van 4.7 l/100 km op. Daarmee kan deze Italiaan plots concurreren met pakweg een Toyota Corolla qua verbruik.

Fiat Tipo Hybrid belgie info

Ben je in de markt voor zo'n Fiat met hybridekracht, dan is het leuk om te weten dat Fiat de motor aanbiedt in zowel de hatchback als de stationwagen. Vooral die Tipo Hybrid Station Wagon kan wel eens een interessant alternatief worden voor de stortvloed aan crossovers tegenwoordig. De Hybrid vervangt meteen de 1.4 en 1.6 benzine in het gamma en zet zich in de prijslijsten naast 100 pk sterke 1.0 benzinemotor en 130 pk sterke 1.6 diesel. Hoeveel zo'n hybride-Tipo moet gaan kosten is op moment van schrijven nog niet bekend. Media april rolt de Tipo Hybrid (deels) geruisloos naar de dealer.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Wim Verhaegen 09:59
afbeelding van Wim Verhaegen

De 1.4 en 1.6 waren al enkele jaren niet meer verkrijgbaar. Deze nieuwe motorisatie komt de 1.0 aanvullen, want dat was de vervanger van de 1.4 en 1.6.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws