Gezinsuitbreiding: Honda toont nieuwe SUV die naast HR-V en CR-V komt te staan

Honda HR-V US SPEC 2022

Honda heeft op de Noord-Amerikaanse markt het doek getrokken van een nagelnieuwe SUV. Die SUV deelt de "HR-V"-naam met zijn Europees broertje maar deelt verder geen technische kenmerken. Op termijn komt die "Amerikaans HR-V" ook naar Europa onder een andere naam. Om het SUV-gamma van Honda te versterken. Volg je nog?

Vorig jaar lanceerde Honda de derde generatie van de Europese HR-V. Nu haalt het Japanse merk het doek van de tweede generatie voor de Noord-Amerikaanse markt. Twee keer HR-V... maar twee keer compleet verschillend. Waardoor beide wagens in essentie enkel hun naam delen. De Amerikaanse HR-V staat op de fundamenten van de eveneens nieuwe Civic en zal op termijn ook naar Europa komen onder een andere naam.

Amerikaans blik

Visueel speelt de Amerikaanse HR-V alvast een compleet eigen spel. Met een opvallende rustige smoel en afgeronde derrière. Om maar te zeggen dat het scherpe lijnenspel van Honda even niet naar boven kwam op de designtafel. Het resultaat is een SUV die potentieel op meer succes kan rekenen op een wereldmarkt. Een wereldauto dus. Eentje die net een toefje groter is dan een HR-V en kan gezien worden als een alternatief voor pakweg de Nissans Qashqai van deze wereld.

Honda HR-V US SPEC 2022

Over technische details blijft Honda nog vaag, al laat het wel weten dat deze Amerikaanse HR-V gebruikt maakt van het onderstel van de nieuwe generatie Civic. Daardoor is het aannemelijk dat hij op onze Europese markt zal verschijnen met de e:HEV-aandrijving. Dat is een nieuwe, door Honda ontwikkelde, aandrijving waarbij een atmosferische 2-liter viercilinder benzine hulp krijgt van een elektromotor. Het resultaat is een hybrideaandrijving met een vermogen van 184 pk en 315 Nm koppel. In het geval van de Civic ligt het normverbruik alvast onder de 5 l/100 km.

Volgend jaar voor Europa

Volgend jaar komt deze HR-V naar onze markt... maar dan wel onder een andere naam. FR-V is daarbij een mogelijk kanshebber, gezien Honda die naam al eerder gebruikte in haar line-up.

Honda HR-V US SPEC 2022

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws