Update Polestar 2: groter rijbereik en meer vermogen voor basisversie (2022)

Polestar 2 Update 2022

Polestar trakteert zijn 2 op een subtiele update. Naast een paar nieuwe lakkleuren en knappe velgen vindt het merendeel van de ingrepen echter onderhuids plaats, en die kunnen tellen. Zo kan de koper van een Polestar 2 Standard Range Single Motor rekenen op meer vermogen en een grotere actieradius.

Het Polestar-gamma mag dan momenteel slechts uit één model bestaan, maar dat betekent niet dat de Chinese Zweden stilzitten. Zo wordt het aanbod in de komende jaren niet alleen uitgebreid met een elektrische SUV in de vorm van de Polestar 3 en een flinke berline genaamd Polestar 5, maar houdt de constructeur zijn Polestar 2 ook up-to-date met een subtiele opfriskuur. Die richt zich vooral op wat je niet kan zien, al zou je het verschil wel eens kunnen voelen.

Iets meer Standard Range

Je hoorde het hier misschien eerder al, maar het rijbereik was wat ons betreft één van de minder verbazende kantjes aan de knappe Polestar 2. Daar wil de constructeur nu verandering in brengen, want Polestar neemt de celchemie van de accu in met name de Standard Range-versie onder handen. Dat is de basisversie die het met een enkele elektromotor moet stellen, en die de kleinste batterij uit het gamma meekrijgt. Tot voor kort had die namelijk een capaciteit van 64 kWh en dat groeit nu naar 69 kWh, goed voor een nieuw WLTP-rijbereik van 474 kilometer.

Polestar 2 Update 2022

De update heeft volgens Polestar ook een effect op het vermogen van de elektromotor. Die stuurt nu geen 224 pk maar wel 231 pk richting de voorwielen; hetzelfde dus als het exemplaar in de Long Range-versie met enkele motor. Bovendien krijgt de snellaadcapaciteit eveneens een duwtje in de rug. Zo kan de nieuwe basis-Polestar 2 stroom vergaren aan snelheden tot 130 kW. Ook voor eigenaars van de Performance-versie is er trouwens goed nieuws, want de software-update die zomaar even 68 pk aan die uitvoering toevoegt wordt nu ook bij ons beschikbaar — tegen betaling, wel te verstaan.

Aantrekkelijk én duurzaam

Daarnaast verschijnen er toch enkele tastbare aanpassingen op het model. Zo kan je voortaan twee nieuwe lakkleuren kiezen onder de noemers ‘Space’ en ‘Jupiter’, maar vooral de knappe nieuwe velgen gaan met onze aandacht lopen. Niet alle wijzigingen hebben echter een esthetisch nut, want in typische Polestar-stijl wordt de 2 ook nog wat duurzamer gemaakt. Zo bekleden ze de stoelen tegenwoordig met een meer verantwoord Nappa-leer en moet het gebruik van koolstofarm aluminium in de velgen en de accubehuizing de ecologische voetafdruk verder terugdringen. Bovendien traceert Polestar naast de herkomst van het kobalt nu ook die van het mica dat gebruikt wordt in de batterijproductie.

Polestar 2 Update 2022

De vernieuwde Polestar 2 kan meteen besteld worden, en omstreeks september van dit jaar zouden de leveringen op gang moeten komen. Voor de verbeterde Standard Range Single Motor-versie vragen ze nu 47.900 euro, een Long Range Single Motor moet 51.900 euro kosten en voor de Long Range Dual Motor ben je 55.900 euro kwijt.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws