Officieel: Maserati MC20 Cielo is zonneklopper (2022)

Maserati MC20 Cielo 2022

Maserati haalt het doek - en het dak - van haar MC20 sportwagen. Die gaat als cabrio door het leven als MC20 Cielo en laat je met open top genieten van de 630 pk sterke "Nettuno-V6" achterin.

Twee jaar na de lancering van de MC20 sportwagen introduceert Maserati nu de cabriovariant. Die lekker Italiaans bekende MC20 Cielo voegt een in 12 seconden weg klappend glazen dakje toe dat met een druk op de knop ondoorzichtig kan worden.

Zo goed als ongewijzigde prestaties

Geen vrees, sportwagenfan! Want de dakconstructie voegt amper 65 kg aan het geheel toe. Waardoor de MC20 Cielo aan de haak 1.550 kg weet te hangen. Klinkt niet weinig voor een sportwagen... maar vergeet niet dat deze sportwagen mag teren op een 3-liter V6 met een bijna vulgaire 630 pk en 730 Nm koppel.

Maserati MC20 Cielo 2022

Verlegen om prestaties zit ook deze dakloze variant niet. Met een sprint naar de honderd van om en bij de 3 seconden en een topsnelheid van 320 km/u. Hoe aangenaam het vertoeven is in die cabine aan 320 km/u met het dak er af, dat is een ander verhaal natuurlijk. Al geven we even mee dat de achterruit rechtop staat om te fungeren als windvanger.

Sticker-logo

Grote visuele wijzigingen tussen de coupe en cabrio zijn er eigenlijk niet. Het grote verschil zit 'm misschien achteraan. Want waar de coupe nog een achterruit krijgt met luchtsleuven in de vorm van de Maserati-drietand, krijg je als cabrioklant een sticker van het logo op de klep van de motorbaai.

Maserati MC20 Cielo 2022

Helemaal achterin voorziet Maserati eveneens nog wat kofferruimte. Al moet je met een inhoud van 100 liter geen wonderen verwachten. Nu goed, in de neus herbergt Maserati ook nog 50 liter aan stouwruimte. Ach, hoe veel plaats kan een zwembroekje innemen?

Maserati MC20 Cielo 2022

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws