Autosalon Genève 2023 gaat door in... Qatar

Autosalon Geneve 2023

De meest exclusieve autoshow van Europa zal ook volgend jaar niet door gaan. Of toch wel. Want de Geneva International Motor Show verkast naar Qatar. Is het dan niet de Qatar International Motor Show?

Het was decennialang hét autosalon van Europa, de Geneva International Motor Show. Een show waar automerken hun belangrijkste modellen van het jaar toonden. Een show van grandeur in het peperdure Genève in Zwitserland. Een show die waarschijnlijk nooit meer door zal gaan.

Covid, automerken, pijnlijke teennagel

In een officieel statement laat de organisatie weten dat ook volgend jaar het autosalon van Genève niet door zal kunnen gaan in de Palexpo-tentoonstellingshallen. Hoewel de vooruitzichten voor editie 2023 positief leken, moet de organisatie nu toch de handdoek in de ring gooien.

De redenen liggen - deels - voor de hand. De oorlog in Oekraïne zorgt voor geopolitieke moeilijkheden. En buiten de tanende interesse wereldwijd lijkt alles er op te wijzen dat automerken het niet zien zitten om present te tekenen op een autosalon in het midden van de winter (de Geneva International Motor Show zou doorgaan in maart) uit epidemiologische redenen. Zonder automerken, geen autosalon natuurlijk.

Dan maar richting de zon!

De oplossing? Die lijkt de Geneva International Motor Show nu te hebben gevonden in Qatar. Niet nieuw, want al in 2021 had de organisatie openlijk plannen voor een salon in het Midden-Oosten. Die zou dan in 2023 toch voor het eerst doorgaan. Niet in maart, wel in november. De naam van dit nieuwe autosalon? De Geneva International Motor Show Qatar.

Of er ooit nog een salon in Zwitserland door zal gaan? Zet er je centen maar niet op in. Waardoor, geloof het of niet, het autosalon van Brussel wel eens hét belangrijkste autosalon van Europa kan worden. Kijk, dat hebben wij Belgen dan maar toch weer lekker voor mekaar gekregen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws