Officieel: Ford Bronco arriveert in België met 2.7-liter V6! (2023)

Ford Bronco Belgie info

Hij passeerde al even op het Autosalon van Brussel maar is nu helemaal klaar om het Belgische onverharde onveilig te maken. De Bronco is officieel aangekondigd in gelimiteerde oplage voor België, komt steeds met 335 pk sterke V6 benzine en komt in uitvoeringen Badlands en Outer Bank. Yeehaw!

Wat de Wrangler is voor Jeep, is de nieuwe generatie Bronco op korte tijd geworden voor Ford. Want de Bronco heeft maar één doel: elk terrein verslinden als een geit. Niet onze woorden, wel die van Ford, die met trots de term Goat (Goes Over Any Type of terrain) op de Bronco kleven. Binnenkort kan een select clubje Belgen ook proeven van de noeste offroader. Want een gelimiteerd aantal exemplaren komt naar onze contreien.

Exoskelet inclusief!

De oversteek over de grote plas maakt de Bronco als Outer Banks en Badlands. Waarbij de éne uitvoering nog wat extremer is dan de andere. Standaard krijgt de Europese Bronco steeds een 2.7-liter twinturbo V6 benzine met 355 pk en 563 Nm koppel die samen mag werken met een 10-trapsautomaat. Daarmee snelt de Bronco in zo'n 7 seconden naar de honderd. Al draait het bij dit werkpaard natuurlijk meer over zijn prestaties op het onverharde. De Outer Banks-uitvoering is uitgerust met een elektronische tussenbak met hoge en lage gearing terwijl versie Badlands het volume naar 11 draait met een extra sperdifferentieel en een ontkoppelingssysteem voor de stabilisatorstang voor maximale bewegingsvrijheid.

Ford Bronco Belgie info

Net zoals die andere Amerikaanse offroader, de Jeep Wrangler, kan je zo goed als élk paneel van de Bronco in no-time van het koetswerk tillen. Van deur tot dak. Een exoskelet op de voorspatborden laten dan weer toe om 68 kilogram aan materiaal te bevestigen. Voor je helemaal aan het wiebelen gaat met je staart (of andere delen van je nederregionen), gezien de Bronco vooral ontwikkeld werd voor de Amerikaanse markt moet je er wel het normverbruik van dik 13l/100 km, de CO2-uitstoot van 332 g/km en de taxatie van Vadertje Staat bijnemen. Ouch. Tenslotte: Ford België mag niet communiceren over het aantal stuks die hun weg zullen vinden naar onze onverharde wegen. Al lijkt het vooral een kwestie van vraag en aanbod op de Europese markt. Want ook Ford moet voldoen aan Europa's strenge uitstootregels natuurlijk.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie