Tesla gaat Plaid: stijgt fors in Belgische inschrijvingen, BMW blijft op nummer 1

Inschrijvingen belgie maart 2023

Tesla heeft zijn inschrijvingen duidelijk in de Plaid-stand gezet de voorbije maanden in België. Vorige maand plaatste de Amerikaanse constructeur zich alvast in de top 10 en sinds begin dit jaar vonden al dik 4.000 Tesla's een Belgische eigenaar. BMW, die is tot nu toe dan weer goed voor meer dan 1 op de 10 inschrijvingen (!) in ons Belgenland.

De Belgische autosector krijgt bijna eelt van in haar handjes te wrijven. Want voor de achtste maand op rij noteert de sector een stijging qua inschrijvingen (ten opzichte van dezelfde maand in 2022). Kortom; de inschrijvingen zitten duidelijk in de lift. Wat een duidelijk teken is van het herstel van het ritme van afleveringen. Wie is nu koning der inschrijvingen? En wat is dat daar over Tesla? Kijk even mee.

Koning BMW bijt terug

Huidig regerend koning BMW moest vorige maand voor het eerst in een half jaar Volkswagen voor laten qua inschrijvingen. Een fout die het merk met de blauwe propeller in maart terug rechtzet. Want met 5.362 inschrijvingen doet BMW het terug fors beter dan Volkswagen (4.094 ex.) in maart 2023. In de eerste drie maanden van 2023 werden maar liefst 13.161 BMW's ingeschreven (tegenover 11.041 Volkswagens). Om je een idee te geven: op een totaal van 131.484 inschrijvingen wil dat eigenlijk zeggen dat meer dan 1 op de 10 nieuwe ingeschreven auto's in België tot nog toe een BMW is.

Inschrijvingen belgie maart 2023

Peugeot (10.075 ex.), Mercedes (9.711 ex.) en Audi (8.638 ex.) vervolledigen daarbij de top vijf. Maar hoe zit dat nu met Tesla? Wel, de Amerikaanse constructeur mag zich dan wel niet bij de top 5 rekenen, als een volleerde Falcon 9-raket stuift het wel naar boven in de ranglijsten. In februari stond het elektrische merk nog op plaats 18 qua totaalinschrijvingen in 2023, na 3.045 inschrijvingen in maart nestelt Tesla zich al op stek 13. Daarmee laat het merken zoals Kia, Citroën, Hyundai en Nissan achter zich dankzij 4.466 inschrijvingen sinds de start van dit jaar. Kan het Amerikaanse merk zijn momentum hoog houden, dan is het niet ondenkbaar dat Tesla zich in de top 10 nestelt qua inschrijvingen dit jaar.

Laatst gepubliceerd

Reacties (9)

Plaats een reactie
FLP 13:59
afbeelding van FLP

13e plaats is toch niet in de top 10?
Ook zou ik wel eens willen weten hoe het zit met de "echte" inschrijvingscijfers. De particuliere inschrijvingen dus.

Yvesw 19:44
afbeelding van Yvesw

FLP: In maart stond Tesla op stek 7 qua inschrijvingen. Tellen we van januari tot maart, dan staat Tesla momenteel op plaats 13. ;-)

FLP 13:02
afbeelding van FLP

Ahzo. Dat staat echter niet in het artikel vermeld. :)

this 11:39
afbeelding van this

Wat een raar woordgebruik, waarom zou particuliere inschrijving echt zijn en de rest niet? Rijden die auto's dan niet echt op onze wegen?

FLP 13:13
afbeelding van FLP

Omdat die wagens niet door "echte klanten" gekozen worden, maar door bedrijven en hun fiscale voordelen. Het is dus geen goede weergave van waarmee de Belg echt graag zou willen rondrijden als hij zelf mocht kiezen en het zelf moest betalen.

this 13:13
afbeelding van this

Again, waarom zouden die echt zijn en de andere niet? Echt raar woordgebruik hoor.
En Tesla's worden ook door particulieren gekocht hoor, al is het voorlopig nog zeer zeldzaam.

V.E. 18:40
afbeelding van V.E.

...En ik kan er als verzekeraar van een grote portefeuille voertuigen van zowel bedrijven als particulieren aan toevoegen dat het vandaag de dag wat BMW betreft ook quasi uitsluitend bedrijven zijn die deze inschrijven.

Jos D. 08:15
afbeelding van Jos D.

Begrijpend lezen of tussen de regels leren lezen is blijkbaar niet je sterkste kant.

FLP 09:12
afbeelding van FLP

@THIS Ik merk een vleugje Tesla-fanboy defensief gedrag. :-p
Ik heb het dus helemaal niet over/tegen Tesla. Ik bedoelde gewoon dat ik eens zou willen weten wat de gewone particulier koopt, niet meer dan dat. Ik heb zelfs geen idee of daar veel Tesla's tussen zitten of niet. Want die cijfers weet ik dus niet.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws