Citroën e-C4 en e-C4 X nu ook als "Extended Range": Tot 420 km (2023)

Citroen e-C4 Extended Range info belgie prijs

Citroën introduceert een nieuwe combinatie van elektromotor en accu voor haar elektrische e-C4 en e-C4 X. Die set-up pronkt met een elektromotor op de vooras van 156 pk en een accu van 54 kWh. Volgens het Franse merk moet daarmee tot 421 kilometer mogelijk zijn.

Ging je tot nog toe richting Citroën voor een elektrische C4, dan kon je eigenlijk enkel kiezen uit het koetswerktype. Want of je nu voor de e-C4 hatchback dan wel e-C4 X crossover ging, je kreeg steevast een elektromotor van 136 pk op de vooras die zijn energie haalde uit een accu van 50 kWh (46 kWh netto). Daar komt nu verandering in, want hoogste uitvoering Shine krijgt voortaan een sterkere motor én accu onder de kap.

Extended Range

Een exacte naam krijgt de nieuwe aandrijflijn niet maar intern spreekt Citroën wel van de "Extended Range". Het gaat dan over een nieuwe 156 pk (260 Nm) sterke elektromotor op de vooras die mag sparren met een accu van 54 kWh (50 kWh netto). Hoewel 4 extra kWh's maar een druppel op een hete plaat lijken, moet je vooral onthouden dat de samenstelling van de batterij anders is (lees: meer nikkel). In combinatie met de standaard warmtepomp en efficiëntere elektromotor kan deze uitvoering tot 17% meer range voorleggen!

Citroen e-C4 Extended Range info belgie prijs

Wat dit allemaal in mensentaal wil zeggen? Dat de range voor de e-C4 en e-C4 X tot 420 kilometer kan kruipen als Extended Range. Dat is weer een stukje meer dan de 360 km die je krijgt bij de gewone versies. Weet wel, Citroën geeft een verbruik van amper 12 kWh op volgens de WLTP-cyclus. Dat is laag, zeer laag. Opladen doet deze Extended Range aan 7,4 kW AC, al is een straffere oplader van 11 kW mogelijk (3-fase). Snelladen gaat aan maximaal 100 kW DC.

Citroen e-C4 Extended Range info belgie prijs

De Extended Range is momenteel enkel te verkrijgen in de hoogste Shine uitvoering en krijgt een startprijs van 43.800 euro voor de e-C4 en 44.300 euro voor de e-C4 X.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws