Vet: Land Rover Defender Valiance Convertible is Nederlandse creatie (2023)

Land Rover Defender Valiance Convertible

Geen zin om te wachten tot Land Rover zelf een cabriovariant van de nieuwe Defender op de markt brengt? Dan kan je gaan aankloppen bij het Nederlandse Heritage Customs voor de Defender Valiance Convertible, een knap stukje maatwerk die ons doet dromen van een safaritoer.

Dat vriend van het huis Niels van Roij niet vies is van wat verbouwingswerken op een Land Rover is al langer geweten. Zo was hij ook al verantwoordelijk voor de heerlijke Adventum Coupe, een Range Rover met coupejasje. Nu ontfermt de man zich via Heritage Customs over de Defender. Ditmaal geen coupe-afgeleide maar wel een cabrio!

Heerlijke looks

Want laat ons eerlijk zijn, zo'n Defender 90 met korte wielbasis smeekt stiekem om een softtop. Bij Land Rover kan je dat momenteel echter nog niet krijgen. Dus dan is Heritage Customs het beste alternatief. Alles achter de B-stijl mocht samen met het vaste dak de vuilbak in. In de plaats komt een stoffen dak dat elektrisch opent en sluit. Ook de kofferklep werd aangepast (lees gehalveerd) om beter in het concept te passen.

Land Rover Defender Valiance Convertible

Omdat het niet aangereden wordt om zowat 50% van een voertuig weg te zagen, wordt er ook een fraai afgewerkte rolkooi geïnstalleerd. Die zorgt niet enkel voor de veiligheid maar ook voor de stijfheid van de carrosserie. Retro-kleuren en klassieke "steelies" maken het plaatje af. Al hoeft dat niet jouw finaal plaatje te zijn, want de Defender Valiance Convertible wordt volledig op wens van de klant samengesteld. Van wat we begrijpen zullen er initieel 8 exemplaren gebouwd worden, met een startprijs van 85.000 euro (ex. btw). Al moet je zelf nog de Defender 90 meebrengen. Het kost je dus wel wat, zo'n Defender Valiance Convertible, maar qua verzamelobject kan het tellen!

Land Rover Defender Valiance Convertible
Land Rover Defender Valiance Convertible

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws