Officieel: Hongqi E-HS9 is klaar voor België, vanaf €69.995

Hongqi e-HS9 belgie prijs info

Ursula von der Leyen zal het niet graag horen, maar een nieuwe week, een nieuw Chinees automerk dat het waar wil gaan maken in België. Vanaf oktober start Hedin Automotive met de verkoop van de Hongqi E-HS9, een knoert van een decadente SUV met een startprijs van amper 69.995 euro.

Na onder andere Nederland, Zweden, Noorwegen en Denemarken trekt het Chinese premiummerk Hongqi dit jaar nog naar België. Het is te zeggen; gigant Hedin Automotive - die dealers van Mercedes, Toyota, smart en Lexus in handen heeft én officiële importeur is van de Ineos Grenadier - zal zich nu ook gaan ontfermen over de distributie van Hongqi in België. De E-HS9 is daarbij het eerste, allerminst subtiele, wapenfeit.

Voetafdruk van BMW X7, prijs van een iX3

De E-HS9 is namelijk het huidige vlaggenschip van het ondertussen 65 jaar oude Hongqi dat vroeger Russische Limousines ombouwde die exclusief mochten gebruikt worden door hoge ambtenaren in China. Tijden veranderen echter, waardoor ook u en ik tegenwoordig een Hongqi op de oprit kunnen parkeren. In het geval van de E-HS9 voorzie je best wat plaats, want met zijn lengte van 5,2 meter, breedte van 2,01 meter en een hoogte van 1,73 meter moet deze knaap niet onder doen voor een BMW X7 en co.

Hongqi e-HS9 belgie prijs info

De "E" vooraan de naam doet uiteraard al vermoeden dat het hier over een elektrisch model gaat. Die komt in drie smaken naar België. De "instapper" van dienst is de "Business" die 2 elektromotoren met een systeemvermogen van 436 pk (600 Nm) koppelt aan een accu van 84 kWh (76,5 kWh netto). Met die set-up is deze Hongqi E-HS9 goed voor een WLTP-range van 396 km en een sprint naar de honderd van amper 6,5 seconden. Kostprijs? 69.995 euro. Maar wacht, er is meer!

+500 pk, +500 km range

Want is zo'n basis-Hongqi niet goed genoeg voor je? Dan zijn er ook nog uitvoeringen "Executive" en "President". Die eerst pompt het vermogen op tot 551 pk (750 Nm) en plaatst een accu van 99 kWh onder de carrosserie (90 kWh netto). Goed voor een range van 465 km (WLTP) en een sprinttijd onder de 5 seconden. Hallucinant voor een SUV van 2,7 ton.

Hongqi e-HS9 belgie prijs info

Helemaal bovenaan staat de "President". Die krijgt dezelfde 551 pk sterke set-up van elektromotor maar kan dankzij de accu van 120 kWh uitpakken met een royale range van maximaal 515 km (WLTP). Daarnaast beschikt de hoogste uitvoering over luchtvering die "geen enkele schok of oneffenheid in de weg doet waarnemen". Vanaf maandag 30 oktober kunnen geïnteresseerde kopers terecht bij Hedin Automotive om de E-HS9 te bezichtigen en te bestellen. Welke concessies dat juist zijn, wordt binnenkort bekend gemaakt. Dit jaar nog zouden de eerste exemplaren richting de klant gaan.

Lees HIER meer over de Hongqi E-HS9.

Hongqi e-HS9 belgie prijs info

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Van Kelst André & 16:07
afbeelding van Van Kelst André &

wil wel eens komen kijken rijd nu met een Rolls Royce ghost. wil kortelings zeker een elektrische wagen

Wim 09:12
afbeelding van Wim

Andere prijscategorie, maar de Spectre komt er ook nog aan hé André :)

Edison 20:34
afbeelding van Edison

Een Lolls Loyce.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws