Daar is twee: Chinese Chery gaat auto's bouwen in Spanje

Chery Europa spanje

Na het Chinese Leapmotor dat auto's gaat bouwen in Polen, is het nu al tijd voor de volgende Chinese constructeur die een productiesite opricht in Europa. Chery zal in een voormalig Nissan-Fabriek nabij Barcelona auto's gaan produceren voor onze markt. Numéro 3 loert ook al om de hoek, want volgens geruchten zal Dongfeng de komende maanden officieel maken auto's te gaan produceren in Italië.

Stellantis CEO Carlos Tavares mag dan wel op z'n achterpoten staan en dreigende taal spreken, het blijkt niet genoeg om de Chinezen af te schrikken. Verschillende Chinese constructeurs willen al langer in Europa auto's gaan produceren voor onze markt en nu lijkt de trein op gang getrokken. Na Leapmotor is het nu tijd voor Chery!

Van Nissan Patrol naar Omoda 5

Nog maar vorige maand hadden we een gesprek met Derek Du, de CEO van Chery Benelux. Daaruit bleek dat de Chinese gigant met merken Omoda en Jaecoo het Europese vasteland wil gaan betreden. Interessant daarbij is dat moederbedrijf Chery Motor mikt op lokale productie.

Omoda 5

Dat blijkt geen leugen te zijn, want Chery Motor heeft een joint venture gesloten met het Spaanse EV Motors om auto's te gaan bouwen in een voormalige Nissan-fabriek in Barcelona. Initieel zullen er modellen van Omoda van de band rollen. Logisch, want de Omoda 5 moet deze zomer nog op onze markt verschijnen, met een 1.6-liter viercilinder turbobenzinemotor van 185 pk of een elektrische aandrijflijn.

Na Chery ook nog Dongfeng?

Als het regent in Barcelona, dan druppelt het in Rome. Dat blijkt althans uit geruchten in de wandelgangen. Zo zou het Chinese Dongfeng de komende weken verschillende opties krijgen van de Italiaanse overheid voor het neerpoten van een lokale productiesite. Dongfeng heeft namelijk zonder timiditeit laten weten dat het van plan is om jaarlijks 100.000 hybrides te gaan bouwen in Italië. Potentiële werkgelegenheid die Italië niet zo maar wil laten passeren natuurlijk.

Leapmotor

Tenslotte geven we ook nog even mee dat ondertussen ook al Leapmotor bevestigd heeft auto's te gaan bouwen in Polen. Leapmotor is sinds kort eigendom van Stellantis (met ook Citroën, Peugeot, Fiat, etc in handen) en de gigant wil het Chinese merk lanceren op de Europese markt als rivaal voor Dacia. Het zijn boeiende tijden, dames en heren...

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws