9.000 Belgen vragen Europese plaat aan op eerste dag

We kunnen erover keuvelen zoveel we willen, de nieuwe Europese nummerplaat is sinds gisteren een feit. Wie een nieuwe nummerplaat nodig heeft moet voortaan wat extra plaats voorzien, dankzij het extra karakter. Ondanks de grote weerstand werden gisteren 9.000 nieuwe platen aangevraagd via de webapplicatie WebDIV. Op een gemiddelde weekdag zijn er dat 6.000.

Zulk een grote toeloop hadden ze bij de DIV niet verwacht en daardoor kwam het systeem tussen 11u en 13u30 volledig plat te liggen.

Met de invoering van de nieuwe platen kunnen deze niet langer worden afgehaald aan de loketten van de lokale DIV-kantoren. Aanvragen worden door uw verzekeraar via WebDIV ingevoerd of in de brievenbus gedeponeerd, waarna je je nieuwe plaat thuisgestuurd krijgt. Een aanvraag kost je 20 euro, een express delivery kost je nog wat extra.

Wie een gepersonaliseerde plaat wil, betaalt tegenwoordig 1.000 euro. Gepersonaliseerde nummerplaatcombinaties worden voorafgegaan door het cijfer 9, een honderdtal lettercombinaties werden uitgesloten.

Via: De Standaard

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Anonieme gebruiker 17:33
afbeelding van Anonieme gebruiker

zou dit ook niet kunnen te maken hebben met het feit dat sinds woensdag 10/11 het niet meer mogelijk was om nummerplaten bij de oude DIV aan te vragen ? Als je het zo bekijkt, en iedereen moest wachten tot dinsdag 16/11 om een nieuwe plaat te kunnen aanvragen, dan zijn er 9000 platen aangevraagd op totaal 4 werkdagen tijd.... en dan is het ineens niet meer zo'n succes... 't is maar te zien hoe je het bekijkt natuurlijk.

Yvesw 20:03
afbeelding van Yvesw

Quizvraag van de dag! Op welke auto hangt deze nummerplaat? :p

Anonieme gebruiker 20:11
afbeelding van Anonieme gebruiker

Dhr. Schouppe sprak van een "kleine bijdrage" van 20 € voor de nieuwe europese nummerplaat. Als er gemiddeld 6.000 nummerplaten per werkdag worden aangevraagd, dan betekent dit maar liefst 120.000 € per dag, of zo'n 2.500.000 € per maand in de zakken van een verlieslatende bPost. Kleine bijdrage ? 30.000.000 € per jaar extra "subsidie" voor de post, en weeral uit de zakken van de melkkoe genaamd "automobilist". De winstpremies van de postbazen zullen weer een beetje hoger kunnen, volgend jaar. Ze zouden beter dit geld investeren in de aanpak van de structurele files voor de uitgemolken automobilist, in plaats van in een bodemloze put te storten.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws