Volvo Cars Gent krijgt tweede model

volvo-concept-40-2016

Terwijl ze er in het centrum van Gent alles aan doen om de wagens buiten te houden, halen ze bij Volvo Cars even verderop wagens binnen.

Hakan Samuelsson, topman bij Volvo was gisteren namelijk in Gent en bevestigde daar de komst van een tweede model.

Op dit moment produceren ze bij Volvo Cars Gent nog de XC60. Die wordt echter opgevolgd door een nieuwe generatie en die wordt niet langer in Gent gebouwd maar in Zweden en China. Daarom zijn ze in Gent op dit moment bezig met de ombouw voor de productie van de XC40, een nieuw model dat binnenkort wordt voorgesteld.

Maar behalve die XC40 kunnen ze in Gent nog rekenen op een ander model dat op hetzelfde modulaire CMA-platform gebouwd zal worden, als opvolger van de huidige V40. Gent zal instaan voor de productie voor Europa en de USA, terwijl lokaal in China een aparte faciliteit wordt opgezet om de vraag daar de baas te kunnen.

Volvo Cars Gent zal daarnaast ook instaan voor de productie van de elektrische en hybride versies van beide modellen.

kanttekening

Samuelsson maakte echter een kanttekening bij de toekenning van de productie van dat nieuwe model. Zo moet Volvo Cars Gent wat doen aan de productiviteit in de fabriek. Hij refereerde naar landen als Tsjechië en Spanje, die veel meer lowcost-profielen zijn dan België.

"Er is blijvend discussie nodig om de competitiviteit van de Gentse fabriek te verzekeren." Samuelsson heeft het daarbij over de kost van elektriciteit en de lonen in ons land. "Eerst de inflatie wegwerken en dan onderhandelen over een loonsstijging. Dat is niet normaal. Geen enkel ander land kent dat."

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
user4580 09:12
afbeelding van user4580

De fabriek in Gent en al zeker dat CMA platform, is een samenraapsel van allerhande brol, veel success dat ergens in Spanje of Tsjechië over te zetten. Een zeer loze en zwakke dreiging dat nogmaar eens aantoond hoeweel wij écht waar zijn voor die Zweden, en dat is geen bal!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws