Duitse rechter acht trajectcontroles inbreuk op privacy: verbod

trajectcontrole duitsland

In Duitsland heeft zich een opvallend precedent voorgedaan. Want de allereerste trajectcontrole van het land werd na amper 2 maanden al terug uitgezet. Een rechter oordeelde namelijk dat zo'n controle een inbreuk is op de privacy. Binnenkort ook in België een trajectcontroleverbod?

In België brengen trajectcontroles de staatskas al geruime tijd miljoenen op, in Duitsland plaatsten ze enkele maanden geleden nog maar pas het eerste systeem. Die controle op de B6 in Laatzen is deze week door een rechter als "onwettig" verklaard. De rechter uit Hannover stelt namelijk dat zo'n camerasysteem niet enkel de nummerplaten van overtreders maar ook van alle passanten registreert. En dat is tegen de Duitse grondwet betreffende het recht op zelfbeschikking (lees: het zelf bepalen hoe men zijn of haar leven wil leiden).

De rechter liet de controle dan ook meteen stilleggen. Waardoor de eerste trajectcontrole in Duitsland al meteen wordt gefnuikt door regelgeving. Benieuwd of dit precedent gevolgen zal hebben voor de trajectcontroles in België. Als je niet weet wat doen, je kan altijd even een advocaat onder de arm nemen...

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
andre123 13:00
afbeelding van andre123

je kan voor of tegen trajectkontrole's zijn,feit is dat ze soms wel eens zorgen voor ophelderingen,zoals een roemeense dievenfamilie die opgerolt is dank zij de trajectcontrole.
nr plaat was herkent en doorgegeven aan de politie

Techno Patat 13:12
afbeelding van Techno Patat

Die anpr camera’s staan overal hoor. Hier staan er bijna overal waar men het centrum binnen rijdt. Je kan dus ook gerust die camera’s hangen en bendes oprollen zonder de trajectcontrole’s :)! Beter nog, trajectcontroles afschaffen en alle camera’s beter verdelen zodat er meer van het wegennet in de gaten gehouden wordt :D!

suskewiet 15:19
afbeelding van suskewiet

Als je liever niet hebt dat men weet waar je overal geweest bent, vergeet dan ook niet je gsm uit te schakelen...want die wordt ook overal gelogd ....

andre123 16:41
afbeelding van andre123

pech,ik heb zelden een gsm op zak.lol

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws