Coronavirus legt ook autoproductie stil - UPDATE

Corona autofabrieken productie

Nu het coronavirus ook in Europa een ongeziene opmars maakt, leggen steeds meer constructeurs de productie in hun fabrieken stil. Vooral in sterk getroffen Italië gaan heel wat fabrieken tijdelijk dicht.

Italië is ongezien hard getroffen door het coronavirus. Lokale constructeurs en toeleveranciers, zoals remmenfabrikant Brembo, sluiten nu tijdelijk hun fabrieken. Onder meer supercarconstructeurs Ferrari en Lamborghini hebben de productie in hun fabrieken stilgelegd tot de situatie weer onder controle is. Fiat Chrysler, dat onder meer Fiats en Maserati’s bouwt in Italië, heeft de maatregel nu uitgebreid naar al haar Europese fabrieken.

Ook Spanje, dat zwaar onder het virus te lijden heeft, neemt dezelfde maatregelen. Seat, Renault, Nissan en Ford leggen de productie in hun Spaanse fabrieken stil en sluiten tijdelijk de deuren. De Volkswagen-groep breidt de maatregel uit naar Slovakijke, waar het een grote fabriek heeft. De Slovaakse regering heeft de noodtoestand uitgeroepen in het land.

UPDATE:

Intussen heeft ook PSA zijn Europese fabrieken gesloten. De groep achter Peugeot, Citroën, Opel en DS heeft fabrieken in Frankrijk, Spanje, Duitsland, Engeland, Polen, Portugal en Slovakije. Eerder vandaag legden de werknemers van Audi in Vorst het werk neer uit vrees voor het virus.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws