Dit kost de autokeuring in Vlaanderen vanaf 2022

Autokeuring 2022

Met ingang van het nieuwe jaar worden de prijzen bij de Vlaamse keuringscentra geïndexeerd. Daardoor kost het jaarlijkse nazicht je binnenkort iets meer centen… Allen nog snel naar het keuringsstation, dan maar?

Dat alles duurder wordt, dat merken we binnenkort niet meer alleen aan de pomp maar ook in het keuringsstation. Daar worden de prijzen voor een nazicht namelijk geïndexeerd, waardoor ze procentueel mee stijgen met bijvoorbeeld je loon en de goederen en diensten die je er doorgaans mee aankoopt. Die indexering treedt in op 1 januari 2022.

Geen paniek

Verwacht je echter niet aan dramatische prijsstijgingen. Zo betaal je voor de keuring van een benzinewagen voortaan 38,90 euro terwijl dat vroeger 37,20 euro was en kost de schouwing van een dieselwagen volgende week 47,70 in plaats van 45,60 euro. Een herkeuring stijgt van 13,20 euro naar 13,80 euro en een tweedehandskeuring, inclusief aanvraag tot inschrijving en update van de CarPass, kost je binnenkort 76,60 euro. De meeste keuringsstations in Vlaanderen zijn vandaag en morgen nog open tot 17 uur; we zeggen het maar…

Wat je echter niét meer kan ontlopen is de verstrenging van de keuring in Vlaanderen. Zo houdt de keurmeester sinds 20 december van dit jaar de toestand van onder andere je airbags en je veiligheidsgordels nauwlettender in de gaten. Daarnaast kunnen ook een kapotte verlichting van je snelheidsmeter en een defecte stabiliteitscontrole sindsdien leiden tot een rode kaart. De aanpassing van de kostprijs heeft daar echter niks mee te maken, want de verstrenging komt voort uit een richtlijn van de Europese Unie.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws