Nissan Zeod RC: elektrisch rijden aan 300 km/u

Nissan Zeod RC

Nissan haalde zo'n uurtje geleden het doek van hun nieuwste prototype op Le Mans. De elektrische Deltawing - want daar komt het op neer - zal wel pas volgend jaar deelnemen aan de 24-uursrace.

Met de Zero Emission on Demand Racing Car, kortweg Zeod RC, wil nissan aantonen dat elektrische wagens the next big thing zijn op Le Mans. Met de Zeod RC wil Nissan volgend jaar de LMP1-klasse winnen van de 24-uursrace.

"Elektrisch" tussen aanhalingstekens

Helemaal elektrisch is de Zeod RC echter niet. Naar alle waarschijnlijkheid krijgt de Zeod RC de 1.6 turbo aan boord die we ook al in de Deltawing zagen presteren. Die moet dan samen met een batterijpakket voor nog betere prestaties zorgen en het verbruik naar omlaag halen.

Nissan Zeod RC
Nissan Zeod RC

De Zeod RC zit momenteel nog in een conceptuele fase. Zo had het getoond model op Le Mans nog geen interieur en waren de luchtgaten en lichten er snel op gestickerd. Wel zien we dat Nismo - huistuner van Nissan en performancemerk - flink vertegenwoordigt is rond het project. Een knap staaltje marketing om mensen warm te maken voor de nieuwe modellen van Nismo.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws