Bruut rallyding: Citroën C3 WRC concept

citroen-c3-wrc-concept_01

Het fabrieksrallyteam van Citroën zat in een klein pureetje, want de DS3 waar ze mee rondtoeren bestaat in principe niet meer bij Citroën. Daarom dient opvolging zich aan, in de vorm van een geprepareerde C3. Daarvan laat het merk eerst een conceptvariant los.

Wil je een DS3 kopen, dan moet je voortaan bij DS gaan shoppen. Waardoor het dus wat raar was dat Citroën deelnam aan het WRC met zo'n DS3 (denk Audi dat deelneemt met een Golf). Daarom ook dat de DS3 WRC, die ondertussen toch weer al uit 2011 stamt, opvolging krijgt in de vorm van een C3 WRC. Waarmee het meteen ook de eerste keer is dat Citroën een C3 zal prepareren voor het rallykampioenschap.

Een beter moment hadden ze alvast niet kunnen kiezen, want de nieuwe generatie C3 ziet er tegenwoordig fraai uit door zich stevig te laten inspireren op de C4 Cactus. De subtiele airbumps op de flank vind je alleszins niet terug op de rally-C3. In de plaats krijg je, op het concept weliswaar, bumperwerk om u tegen te zeggen.

citroen-c3-wrc-concept

Vooral de zijschort die in de achterdeur loopt zorgt voor een lekker bruut uiterlijk. Of hij uiteindelijk zo aan de startlijn komt te staan is dan ook maar de vraag, al zeggen ze bij Citroën dat deze concept heel dicht aanleunt bij het uiteindelijke model.

Krachtbron van dienst is een viercilinder turbo met 380 pk die zijn kracht naar de vier wielen stuurt via een elektronisch gestuurd differentieel. Tijdens de rally van Monte Carlo begin 2017 zal de C3 WRC zijn eerste wedstrijdkilometers malen.

citroen-c3-wrc-concept
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws