Jaguar i-Pace eTrophy: Racen maar

jaguar-i-pace-e-trophy_01

Een merkenrace van Mazda, BMW of Renault? Niets nieuw onder de zon. Een raceserie specifiek voor een elektrisch SUV van Jaguar, dat is toch wel nieuw. De Britten gaan het doen met de i-Pace eTrophy die deel gaat uitmaken van de Formule E-races.

Het lijkt de hype van het jaar wel, automerken die elektrische modellen in de spotlight willen zetten door hun focus te verleggen naar een elektrische raceklasse. Zo trekken zowel Audi, BMW als Mercedes naar de Formule E. Jaguar, die gaat dat ook doen maar op een iets andere manier. Zo zal het tijdens het Formule E-kampioenschap een eigen merkenrace op poten zetten, om het publiek wat warm te houden. Daarin nemen maximaal 20 i-Paces deel met chauffeur uit alle hoeken van de wereld. Zelfs FE-rijders mogen achter het stuur van de elektrische SUV kruipen.

jaguar-i-pace-e-trophy

Het gaat trouwens niet over standaard exemplaren van de elektrische SUV. Wel over geprepareerde modellen met bodykit, spoiler en andere technische aanpassingen. Dat er gemorreld is aan de batterijkracht, dat betwijfelen we. Waardoor het aannemelijk is dat de racewagens beschikken over 400 pk, 4WD en een accupakket van 90 kWh.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws