Gelekt: de nieuwe Mercedes C-klasse

c-klasse 2014 2015 w205

Lang kon Mercedes de nieuwe C-klasse niet verborgen houden. Na een teaser vorige week gooide een Spaanse blog een hoop foto's op het internet van de wagen die pas volgend jaar in Detroit zal worden voorgesteld.

De nieuwe C-klasse (W205) krijgt duidelijk een snoet mee die meer in lijn ligt met de andere nieuwe modellen zoals de E-klasse. De A4 en 3-reeks concurrent ziet er zelfs in zijn Elegance uitvoering best wel gemeen uit met zijn uitgesproken nieuwe koplampen en voorbumper.

De nieuwe C-klasse moet ook maar liefst 100 kg minder in de weegschaal leggen dan zijn voorganger door veelvuldig gebruik van lichtgewicht metalen. De Spaanse blog lekte eveneens een foto van het interieur maar dat kregen we vorige week ook al te zien van Mercedes zelf. De meningen over het duidelijk op de A-klasse geïnspireerde interieur zijn alsnog verdeeld.

De nieuwe C-klasse zal voorgesteld worden op het autosalon van Detroit in januari.

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
Techno Patat 12:59
afbeelding van Techno Patat

Zelfs de brave versie ziet er idd agressief uit :-)! Wel een beetje een kleine S klasse! Op de eerste foto int klein dachtek dat het een S was!

Wel knap, zeker die dat je op FB gepost had!

Wim 13:14
afbeelding van Wim

echt knap, benieuwd of de ster er in alle versies blijft opstaan :)

Thibaud 17:47
afbeelding van Thibaud

Bij het AMG-pakket alleszins niet zoals die op de Facebookpagina staat.
Het wordt wel in mijn ogen een totaal andere wagen. Zonder AMG-pack is het net een S-klasse. Met het pakket gaat het sterker naar de CLA op, wel ook met de AMG-styling dan.

Carlos 17:45
afbeelding van Carlos

Ik ben nog een gecamoufleerde C-klasse tegen gekomen nabij AMG Center en vond dat de motorkap te lang is... De wagen is niet in verhouding zoals de huidige...

Techno Patat 18:45
afbeelding van Techno Patat

Ik heb er ook gezien en ik vond de kont dan weer te dik! De motorkap leek prima... Dat was dan wel geen AMG. Misschien zoals bij de oude C-klasse! De C32 was noodgedwongen omdat de V8 niet pastte. Pas bij de facelift verlengden ze de motorkap en pastte de 5.5 er onder en kregen we de C55 AMG. Mogelijks verlengen ze de AMG's ook wat om een V8 te doen passen...

Maar als ik al 1 iets geleerd heb is het wel dat ze bij mercedes slechte foto's kiezen! De nieuwe E, S, A, C-facelift waren allemaal lelijk op foto! En in het echt vind ik ze stuk voor stuk knap! Eerst zien en dan pas afkraken dus :P!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws