Ferrari Purosangue: super-SUV lekt het internet op

Ferrari Purosangue gelekt 2022

Tot nu toe wist Ferrari alle informatie over zijn Purosangue bekwaam in de doofpot te houden. De super-SUV nam dus bijna een mythische aard aan, tot nu. Op Instagram zijn namelijk afbeeldingen opgedoken van wat wel eens een Purosangue in productiekleedje kan zijn.

Ferrari's allereerste SUV komt eraan, en dat zouden we soms bijna vergeten. In tegenstelling tot heel wat andere constructeurs kan er geen losbandige uitspraak of subtiele teaser van af in Maranello, dus dan moeten we de sensatie maar elders gaan zoeken. Op Instagram bijvoorbeeld, want daar is plots een setje korrelige afbeeldingen opgedoken van een opvallend hoogpotige Ferrari op een productielijn.

Nieuwe "krachtigste luxe-SUV"?

Het Instagramaccount Cochespias – Spaans voor 'autospionnen' – doet zijn naam eer aan met deze foto's, want daarop lijken we voor het eerst een glimp van de Ferrari Purosangue te zien te krijgen. Dat is trouwens wel even slikken, want een SUV zijnde is dit een creatie die we niet van de Italianen gewend zijn. Desondanks herkennen we een vleugje Roma in de neus, en doet de achterzijde ietwat denken aan de GTC4 Lusso van een paar jaar geleden. Nog een kenmerk dat dit gelekte model misschien wat geloofwaardigheid bijzet: de auto lijkt in precies dezelfde kleur gespoten te zijn als de ooit gelekte Alfa Romeo Tonale, nog zo'n spraakmakend product uit de Stellantis-stal. Toeval of niet?

Vermoedelijk wordt de Purosangue naast een SUV ook een plug-inhybride. Daarvoor zou hij teren op de techniek van de 296 GTB en de SF90, wat hem een V6 of V8 in het vooronder zou geven. Er gonzen echter ook geruchten in de wandelgangen over een V12 voor de hoogpotige Ferrari, waarmee de Aston Martin DBX 707 zijn titel "krachtigste luxe-SUV ter wereld" misschien wel sneller dan voorzien zou mogen afgeven. Wanneer Ferrari zijn Purosangue zelf aan de wereld laat zien is nog niet geweten.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws