Na Kerst weten we meer over de nieuwe Land Rover Defender

2018_defender_teaser_0

Met een teaserfoto van een zwaar gecamoufleerd testprototype meldt Land Rover dat we op 27 december zijn Twitteraccount in de gaten moeten houden. Dan komen we namelijk eindelijk meer te weten over de toekomstige Defender.

Op deze nog vrij onduidelijke foto zien we een zwaar gecamoufleerde auto een vrachtwagen oprijden. Het zou een grote Suzuki Jimny, een Jeep Wrangler of een Mercedes G-Klasse kunnen zijn, maar die drie iconen hebben natuurlijk een rivaal die qua ijzersterk imago niet moet onderdoen: de Land Rover Defender. In 2016 was het verhaal definitief gedaan voor dit 68 jaar oude model, dat voor geen geld van de wereld nog de jongste normen qua veiligheid, uitstoot of comfort kon halen. Land Rover is duidelijk bang om zijn vingers te verbranden bij het bedenken van een opvolger en neemt zijn tijd bij de ontwikkeling ervan, maar in 2020 zou die er eindelijk komen en op 27 december van dit jaar nog krijgen we de eerste informatie.

Als we een beetje mogen gokken, denken we dat we de volgende dingen mogen verwachten: veel aluminium om gewicht te besparen, een ruig maar toch minder hoekig uiterlijk dan de oude Defender, Ingenium-benzines en -diesels en zelfs een elektrische variant. We verwachten daarnaast zowel kaalgeplukte, pure offroadversies als poepchique varianten met leren stoelen en luchtveren. Afwachten…

Auteur: Auteur: Bert Troubleyn
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Dequal 21:07
afbeelding van Dequal

Edit: Whoops, de Kerstman was even met de foto gaan lopen. Intussen aangepast.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws