Kia plaagt met nieuwe Optima

Kia Optima preview 2020

Met de Optima heeft Kia een eigenzinnige middenklasser in haar gamma. Een Koreaan die rakkers zoals de Audi A4 moet bekampen. Een moeilijke taak in Europa natuurlijk, al belooft de nieuwe de strijd nog wat op te voeren.

Met de Stinger toonde Kia dat het - dankzij Europese designers en ingenieurs - een potente sedan in de markt kon zetten. De Optima lijkt nu van diezelfde vruchten te plukken. Hoezo? De eerste plaagplaatjes tonen dat Kia net zoals bij de Stinger een expressief design voorop stelt.

Lekker kontje

Zo zien we meteen een eigenzinnig LED-signatuur voor de dagrijverlichting. Het is afwachten op heldere plaatjes om te zien hoe mooi dat uiteindelijk op het netvlies valt. Wel kunnen we nu al zeggen dat de derrière indruk zal maken. Niet enkel door de doorlopende achterlichten maar ook dankzij de uniek doorlopende chromen accentstreep die vertrek van aan de zijspiegel en de achterruit omhult.

Kia Optima preview 2020

De eerste schets van de binnenzijde toont alvast een minimalistische opbouw. Met twee digitale schermen, een gebrek aan knopjes en langwerpige lijnen om een ruimer gevoel te geven. Rest ons nog één belangrijk detail: wanneer komt deze Optima op de markt? Daarop hebben we nog geen antwoord. Al wordt er in de wandelgangen 2020 gefluisterd.

Kia Optima preview 2020
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws