Plaagplaatje: nieuwe Subaru BRZ toont zich dit jaar nog in vol ornaat

Subaru BRZ 2020 teaser

Subaru heeft voor het eerst een teaserfoto de wereld in gestuurd van de nieuwe generatie BRZ. Die wordt opnieuw samen met Toyota ontwikkeld, en zou deze herfst nog aan het grote publiek worden voorgesteld.

Aanwezigen op het “Subiefest” in Californië afgelopen weekend kregen al een sneak peek van de nieuwe BRZ. Maar ook wij hoeven niet lang meer te wachten. De Japanse constructeur stuurde immers een eerste teaserfoto de wereld in, met de melding dat de officiële wereldpremière deze herfst nog volgt.

Van de foto worden we nog niet veel wijzer, maar we weten intussen al langer dat Subaru opnieuw de handen in elkaar slaat met Toyota. Daar werken ze dus eveneens aan een nieuwe GT86, die wellicht wordt omgedoopt tot GR86. Zo past hij beter in de huidige Toyota-GR-nomenclatuur, met de GR Supra en GR Yaris.

Volgens de geruchten zou de Toyobaru deze keer switchen naar een Toyota-platform, maar zorgt Subaru wel opnieuw voor de aandrijving. Geen atmosferische 2.0-boxermotor meer deze keer, aldus de geruchtenmolen, maar een drukgevoede 2.4-boxer met meer vermogen. Finale bevestiging deze herfst dus.

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
FLP 12:42
afbeelding van FLP

"Daar werken ze dus eveneens aan een nieuwe GT86, die wellicht wordt omgedoopt tot GT86."

Typfoutje? Ik vermoed dat het omgedoopt wordt tot GR86?

Wim Bervoets 14:24
afbeelding van Wim Bervoets

Maandagmorgen slaat toe ;-) Aangepast!

Adriaan 14:10
afbeelding van Adriaan

"Daar werken ze dus eveneens aan een nieuwe GT86, die wellicht wordt omgedoopt tot GT86."
Is best wel gewaagd van toyota om hun GT86 naam te veranderen naar GT86...

Wim Bervoets 14:24
afbeelding van Wim Bervoets

Maandagmorgen slaat toe ;-) Aangepast!

Kevin E 19:25
afbeelding van Kevin E

Juist wel terug een 2.4 atmo met een bescheiden stijging in vermogen en koppel. Prijs van de wagen zou anders te duur worden én zou afbreuk doen aan het karakter. De wagen wordt zowel vanbuiten als vanbinnen opgewaard. Binnen een jaartje staat hij bij ons in de showroom.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws